Jump to content

otkaz u slučaju profesionalne nesposobnosti za rad-prevara poslodavca


ojim

Preporučene objave

Kako mi je zbog bolesti nastala profesionalna nesposobnost za rad dobio sam riješenje da imam pravo na invalidsku mirovinu!

To riješenje je sa datumom 24.04 ,te je upučeno meni,poslodavcu i lječniku!

Doznaku šaljem poslodavcu,na kojoj stoji datum od 28.05,tel. kontaktiram mog nadređenog direktora,koji kaže da on ništa ne zna o rješenju o profesionalnoj nesposobnosti za rad,ali da

ne moram dolaziti na posao jer da su dali otkaz i drugoj dvojici delatnika,te da

ionako našu poslovnicu namjeravaju zatvoriti samo da nađu kupcu za objekt,a da o datumu

prestanka radnog odnosa razgovaram sa pravnicom!Napominjem da moram napisati žalbu jer na mi nije uzet u obzir status hrvatskog branitelja,te mi direktor kaže da samo rješavam te probleme a da ionako na mene više ne računaju jer je recesija!Kontaktiram pravnicu koja mi isto kaže da nisu dobili rješenje što kažem da nije moguče jer sam ja i moj doktor dobili te da su i oni morali dobiti,pa mi je rekla da če pogledati pa da se čuemo za dan dva dok se ona vidi što je sa riješenjem i dok razgovara sa direktorima,ali ako mije je direktor rekao da ne moram dolaziti odraditi otkazni rok da ne moram!

Bez obzira na to dolazim na posao 1.6 no tada nema nikog u poslovnici ,čekam sat vremena,i tek tada shvačam da je radno vrijeme pomaknuto,jer su druga dvojica djelatnika dobili otkaz te da se radi jednakokratno!Odlazim u mirovinsko te tamo provjeravam svoj status,te da li je moguče da poslodavac nije dobio rješenje,što mi potvrđuju da su ga sigurno dobili,kontaktiram ponovno pravnicu no nitko mi se ne javlja,dobivam direktora te mi on i dalje upučuje na pravnicu jer da on o tom rješenju ništa ne zna ali nek samo rješavam svoje probleme a da če mi ionako radni odnos završiti sa datumom rješenja te da ne moram odraditi ni otkazni rok!

Kako taj dan pokušavam saznati u mirovinskom zašto mi se nije priznalo moje učešče u domovinskom ratu tj.moj status dragovoljca,te 91god. i 95 ,službenice traže no moj predmet je negdje kod druge službenice koja je odsutna ali da če pogledati,tako da sam taj dan izgubio

u kontaktima sa mirovinskim!

Sutradan ponovno pokušavam sa mirovinskim saznati što je sa mojim predmetom,tj da li su pronašli moj predmet te da li imaju podatke o tom mom statusu te da li je vojna komisija dala svoje mišljenje!Saznajem od službenice kod koje je moj predmet da mi nije obračunat moj status hrvatskog branitelja,ali da će detaljno pogledati te se konzultirati sa ostalim kolegama te da nazove poslije!

Ponovno odlazim na posao, ali ova put kasnije ,odlazim na posao gdje saznajem od preostalih djelatnika da rade po novom radnom vremenu od 9i30,i da su ostala samo trojica

Molim da mi nazovu direktora,s kojim razgovaram skoro pet minuta,opet tvrdi da nema rešenje,pokušavam mu objasniti da s obzirom na moju struku da ako nemaju posla u ovoj poslovnici da mogu na neko drugo radno mjesto gdje ne moram terenski raditi ,das mogu pomoči jer da imam nedovršenih projekata,da mogu pomoči da rade cjelodnevno ,a ne kao sada jednokratno,no sve je to odbijao te da ču u dogovoru sa pravnicom utvrditi prestanak radnog odnosa!

Šaljem fax-om rješenje,na kojem se vidi datum slanja i primanja ,te poslije nazivam pravnicu s kojom isto duže vrijeme razgovaram ,te dogovaramo da ju nazovem za dva dana dok ona provjeri datume doznaka i rješenje o invalidskoj mirovini zbog profesionalno nesposobnosti za rad,zbog bolesti!

Nakon dva dana nazivam pravnicu koja mi potvrđuje da je primila rješenje te da je razgovarala sa direktorom i da če mi datum prestanka radnog odnosa biti sa 30.05,ali da sam im poslao doznaku sa 28.05 ,te da promjenim datum doznake kod doktora na 30.05.te da je

direktor rekao da nemaju novo radno mjesto za mene!Da se strpim i da će sve biti ok!

Nakon par dana odlazim kod lječnika jer moram iči kod neurologa na pregled,na što mi lečnik upozorava da ako mi radni odnos prestane sa 30.05 a da onda moram dobiti odjavu od poslodavca kako bi mi mogao dati pravovaljanu uputnicu!Ta me upučuje da požurim poslodavca da mi pošalje odjavu!Nazivam direktora,te mu objašnjavam situaciju no onako bahato mi se obrati da se strpim da se i dalje mogu preko njih lječiti i prekida razgovor!

Nakon par dana direktor mene naziva mobitelom na moj,mob,ispričava se i objašnjava mi da im je situacija teška,te da če objekt prodati čim dobiju pravu cienu,objašnjava da su imali ozbiljnog kupca,navodi mi i ime kupca ,što me začuđuje jer inače je bahat,tako da sam mu rekao da mi je jasno da jesituacija teška,te da mi samo što prije pošalju odjavu,te mi kaže da se samo malo strpim jer je pravnica na bolovanju!Par minuta poslije ponovno me naziva sa mobitela na moj mob. te me pita da li sam još uvijek na bolovanju,na što mu začuđeno odgovaram da nisam i da sam mu doznaku poslao faxom,na što mi prekida razgovor i da se samo strpim!

Par dana poslije dobivam Odluku o izvanrednom otkazu, obrazloženje da sam

1.06 trebao doči na posao ali da nisam dolazio na posao te da nisam niti opravdao svoj nedolazak na posao te da su pokušavali stupiti u kontakt ali da im se nisam javljao!

Nakon toga ljutito nazivam direktora na mob. te ga pitam što sam to dobio,pokušava me smiriti te obašnjava da je to greška,da ga je pravnica krivo shvatila,a da on to nije vidio nego da je to potpisao glavni direktor ,nek se malo strpim jer da sada su bili praznici Tjelovo 11.06. ČETVRTAK –te da su spojili praznike a da su uskoro i drugi praznici no da če sve biti ok,da je to nesporazum!Nakon toga dolazi još jedan praznik,te ne dobivam nikakvo novo rješenje 22.06. Ponedjeljak,Dan antifašističke borbe a 25.06 Četvrtak dan državnosti još ništa nisam dobio tada,šaljem poruku smsom direktoru kako ga nije sram da sam se ja za ovu državu borio te da neču dopustiti da oni koji su se obogatili privatizacijom ,mene branitelja prevare,tada me naziva i bahato kaže da se SMS poruke šalju prijateljima, a da se ne ljutim jer da bili praznici te da nije uspio kontaktirati upravu(njegov otac i njihov kučni priatelj je glavni direktor),upozoravam ga da je to igra ,a na što mi on ljutito odgovara kakve je on koristi imao od mene,te da ga više ne zovem i prekine mi razgovor,te se više nije javljao na taj broj,te sam mu poslao poruku da više nemam vremena!

Nakon toga odlazim na posao ,zamoljavam djelatnika da mi nazove direktora,on mi se javlja a ja mu kažem daako je to napravio zbog tri otpremnine koe mi duguje(tri godine sam radio kod njeghttp://www.legalis.hr/uploads/icon_razz.gifa) da ga to nisam ni mislio tražiti nego da imam pravo na novčanu naknadu sa zavoda sa zapošljavanje,jer da mi je mirovina mala(1900 kn) te da ču tražiti posao jer tko če me primiti ako sam dobio otkaz zbog nedolaska na posao!

Kaže da če se konzultirati sa glavnim direktorom,pa da če me nazvati,nakon toga dobivam poziv,te mi kratko kaže da odluku direktor ne želi promjeniti!

 

Odlazim kod pravnice koa radi za sindikat ulažemo žalbu u zakonskom roku,pravnica iz sindikata ,mi ne dolazi na prvo ročište te sam pristupam na suđenje,gdje sudkinji obašnjavam što se stvarno dešavalo,dajem sudkinji ispise poziva tel,mob i fax ,te

Sudkinja u isptivanju svjedoka poslodavca djelatnika,kojeg su uzeli za svjedoka ,kad mu sudkinja pokazuje dokumenta kopije fax.riješenja kojeg sam dao njemu da ga pošalje iznenađen priznaje da sam došao na posao taj dan da je on zvao direktora te da smo razgovarali 5min,i da sam nakon toga razgovarao sa pravnicom dugo,ali da ne zna temu razgovora jer su bili kupci u trgovini!Pravnica se posramila,er je prije toga tvrdila da se nije s menom čula niti jednom tek poslije kod otkaza!

U svedočenju direktora koji nije znao što je svjedočio njegov svjedok,na pitanje sudkinje da li je kad s menom razgovarao rekao je da otkad sam an bolovanju da me nikad nije čuo,da nismo tel.razgovarali,da sam kao u zemlju propao!Na upit sutkinje da li je u to siguran ,opet je to ponovio,a na pitanje da ima ispis tel,razgovora na broj.mob. koje sam dao sutkinji,on je tvrdio da to nisu njegovi telefoni i da nikad nije s menom razgovarao!

Sutkinja je završila suđenje te na moj prijedlog rekla da če tražiti ispise od T-MOB i T-COM poziva za te pozive,dolazne i odlazne!

 

Na drugom ročištu opet nema moje pravnice iz sindikata a nije kao ni prvi put ispričala svoj nedolazak,a na mob,se nije javila,sudkinja utvrđuje da nije od t-mob mogla dobiti ispise pozva jer da joj to t-mob ne želi dati,a t-com ispis poziva je čudan jer se radi o brou centrale sa koje se prespajaju pozivi i na toj listi nema poziva kojeg sam uptio sa svog fiksnog broja(na mom ispisu ga ima a na njihovom nema),te sudkinja napominje da ona nikad nije to tražila te da ne zna da T-MOB ,tvrdi da to mogu dobiti samo obavešatjne službe!!

Ova dva svedoka su delatnici poslodavca te neodređeno odgovarali na pitanja sa ne sečam se,možda,a tvrdili su me videli tek poslie otkza,no nisu odbacili ni moje tvrdnje jer se ne sječaju detalja,no rimjetio sam stav sutkinje za razliku od prvog suđenja da ja moram dati više dokaza,na što kažem da ja nisam imao nikakvog motiva da ne dolazim na posao ali da ne možete negdje dolaziti gdje niste pozvani a da sam imao ispise pozive te da e potpuno jasno da je poslodavac htio izbeči plačanje odštete te me prevario,a s obzirom da se radi o jakom poslodavcu,čia je financiska situacija u poduzeču odlična jer su direktori kupli jahte i nova vozila , a da im je početni kapital 91 god bio 50 mil.njem.maraka nisam mislio da če biti spremni lagati i prevariti hrvatskog dragovoljca koji je 91 ratovao dok su se oni bogatili!

Ne bih se čudio da izostanak moje pravnice iz sindikata nije povezan sa bogatstvom mog poslodavca,no nadam se da to neče utjecati na sud!Molim savjet,kako da dođem do ispisa T-mob i dokaza o vlasniku mob.te što da radim sa pravnicom koja ne dolazi na ročišta a radi za sindikat,a koja je napisala tužbu,da li da tražim novog pravnika,ako kojed dobrog znate,molim pomoč!

prevara bahatog i bogatog poslodavca :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ojim pozzzzzzzz,

ti si počinio niz pogrešaka u startu i zanemario činjenice kako je državni aparat spor i neučinkovit a sidikalisti su pretežnito u talu sa bahatim i krimi poslodavcima i njhovim satelitima,pravnim službama i računovodstvima.

Kad kažem "počinio niz pogrešaka u startu" mislim: previše si razgovarao sa poslodavcem a nisi pisao. Da imaš pismene tragove oko razgovora sa poslodavcom slane poštom sa povratnicom svega ovoga nebi bilo,poslodavac bi znao da ti znaš, pa siguran sam ni izvanrednog otkaza ugovora o radu također nebi bilo.

Znam da je lako biti "general poslije bitke" ali ova tvoja golgota, dobar je primjer posjetitaeljima ove stranice kako ne smiju a kako moraju reagirati na objede poslodavaca i inih krvopija radničke klase i kako se moraju educirati iz poznavanja propisa koji reguliraju radne odnose da se od istih znaju obraniti,da mogu razumjeti i svoje OBVEZE i svoja PRAVA i konzumirati ih prema propisima koje je zakonodavac donio a ta prava nisu mala i sasvim su izvjesna.

 

S obzirom da ja nisam pravnik i da se radnim pravom bavim iz zadovoljstva, a počeo sam iz potrebe, uz skromno poznavanje ZOR-a te prakse a i s obzirom da je tvoj "slučaj" za dobrog i iskusnog profesionalca, ja ću te na tvoj PM uputiti na istog.

Želim ti da ostvariš svoja prava a vidim da hočeš jer imaš čvrstu volju. A ona je presudna mada ta muka zna potrajati.

Sretno u svakom pogledu.

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija