Jump to content

otuđenje pp opreme sa zgrade prije "preuzimanja"od strane stanara


sankristina

Preporučene objave

Poštovani,

lijepo bih molila hitan pravni savjet...

Stanar sam u novogradnji.01.05.2009.izvođač je potpisao ugovor sa upraviteljem.Krajem 06.mjeseca 2009.zgradu je preuzelo više od 50 posto stanara.Službeni predstavnik stanara izabran je 08.07.2009.

Protupožarna oprema nestala je krajem 05.ili početkom 06.mjeseca(aparati,crijeva iz hidranata i ostalo).

Naime,u to vrijeme desila se "provala"u garažu prilikom koje je netko otuđio senzor od rolo-vrata garaže.Izvođač(koji je još uvijek bio na gradilištu)-pospremio je aparate u svoj poslovni prostor,a radi sprečavanja daljnje krađe.Na sastanku stanara 08.07.2009.predstavnik izvođača potvrdio je prisutnim stanarima da je "oprema na sigurnom i da se neće postavljati dok zgrada ne nabavi adekvatne zaštitne ormariće za istu".Nakon toga predstavnik stanara sredinom 07.mjeseca traži od izvođača da mu "preda"svu pospremljenu opremu.Tada izvođač mijenja priču i kaže da je istu "vratio na svoja mjesta još 02.06.2009."(naime u Zapisniku o pregledu zgrade između izvođača i upravitelja potpisanog 01.06.2009.-stoji napomena da se oprema nalazi u lokalu br.xy-u vlasništvu izvođača),jer ona po zakonu mora biti na "svojem mjestu".Što nikako nije točno.Aparate nitko od stanara nakon 01.06.2009.nije vidio.(od onih koji su već uselili)

Sada niti izvođač niti upravitelj ne žele preuzeti odgovornost(i trošak),već se od stanara traži da kupe novu opremu,jer smo je kao zgrada po zakonu dužni imati.Predbacuje se stanarima da prilikom primopredaje stana(a kojim su preuzeli i svoj suvlasnički dio zgrade)nisu naveli da sporna oprema nedostaje??????Pa nitko nas nije prilikom primopredaje stana upozorio da moramo pregledati i cijelu zgradu nebi li ustanovili da negdje nešto fali????

Mislimo da se ovdje radi o već "uigranoj praksi"t,.da je oprema skinuta i postavljena na nekom drugom gradilištu.

Sada nam upravitelj nudi svoju besplatnu pravnu pomoć i dapače,inzistira da se "stvar treba hitno pokrenuti"...pa šta su onda čekali do sada???

Molim Vas odgovor:

Obzirom da stanara u zgradi u to vrijeme skoro nije niti bilo(max.30%-mada mislim da ih nije bilo niti 10%-jer ja sam jedan od onih koji su BILI TADA TAMO),tko je odgovoran za opremu-izvođač(ipak je oprema "pospremljena" u "njihov"poslovni prostor -što potvrđuje i Zapisnik o pregledu zgrade)ili upravitelj koji je trebao zgradom upravljati kao "dobar gospodar" ????

 

Možemo li mi kao stanari SADA stvar prijaviti policiji(obzirom da je prošlo tako puno vremena)???Naime do sada smo se "natezali" i sa izvođačem i sa upraviteljem,no bez uspjeha.Krajnje je vrijeme da nešto poduzmemo...nedao Bog da dođe do požara u zgradi...a mi smo bez ijednog aparata.

 

Molila bi Vas za hitan odgovor !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

izvadi novi vlasnički list pa ćeš vidjeti dali je zgrada etažirana ili ne .

ako zgrada nije etažirana tada investitor odgovoran .

trebao je prijaviti krađu.

ali u svakom slučaju o krađi obavjestite policiju i predati na uviđaj primopredajni zapisnik u kom je upisano da je oprema u prostoru izvođača/investitora.

tada če izvođač drugačije reagirati.

nabavit će opremu i montirat .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijemm...kako to mislite da li je zgrada etažirana ???

Zgrada je etažirana još u 4. ili 5.mjesecu.Naime stanari nisu niti mogli preuzeti stanove prije nego li zgrada bude etažirana.U vlasničkom listu upisan je investitor kao vlasnik(u to vrijeme),a stanari su se počeli upisivati tek po primopredaji stanova(5,6 mjesec ili kasnije),ovisno o vrsti plaćanja(ja sam išla preko kredita,tak da još uvijek nisam upisana kao vlasnik-moram to obaviti ovih dana,tek sam nedavno dobila tabularnu).

I,oprostite,moram pitati...jeste Vi pravnik ili ???Naime moram znati koliko je točno to što tvrdite(da je odgovoran investitor).Investitora smo kontaktirali već xy puta i on izričito odbija bilo kakvu odgovornost,a obzirom da navodno ima "jako dobru" pravnu službu...treba nam nekakav trag u zakonu ili sl.na koji bi se mogli pozvati.A policiji ćemo prijaviti svakako(čim se izabere novi predstavnik stanara,naime momentalno smo bez predstavnika stanara).

Hvala na svakoj pomoći...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija