Jump to content

ludilo ili sudska namještaljka?


sara5

Preporučene objave

U sudskom sporu sa firmom održana je glavna rasprava u svibnju.U zapisniku sa glavne rasprave stoji: "Glavna rasprava je zaključena. Sudac donosi rješenje Objava odluke odgađa se za 4. lipnja".

Odvjetnica mi je rekla da je to 4. lipnja samo čitanje presude pa da nema razloga za dolazaka. Tako da nisam došla niti ja niti moja odvjetnica.

Iznenada sada dobivam poziv za otvaranje glavne rasprave uz obrazloženje da 4. lipnja nitko nije pristupio galvnoj raspravi toga dana.

Da li je to moguće? Da li je to zaista u skladu sa pravom ili je neka namještaljka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ni ludilo ni sudska namještaljka.

 

To je hrvatsko pravosuđe. Budite sretni da nisu održali raspravu bez Vas i donijeli presudu zbog ogluhe.

 

Kad postanete kronični na hrvatskim sudovima, naučit ćete da morate prisustvovati svuda i svemu, i da ne prepuštate ništa ni svome odvjetniku bez neprestanog nadzora, a kamoli sucu ili drugim sudionicima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

nemojte biti tako brzi s kvalifikacijama - odvjetnica nije ništa krivo niti napravila niti Vam krivo rekla - činjenica je da se na objave presude može ići no rijetko tko ide jer sami suci ne vole da im se dolazi a gotovo u 90% slučajeva niti nisu u sudnici da održe objavu - to se zakaže reda radi. Dalje, nema šanse da je glavna rasprava preotvorena zato što niste došli na objavu, vjerovatno je sutkinja proučavajući spis (da, nažalost, neki suci spis gledaju tek kada treba presuditi a tijekom postupka)uočila da joj nedostaju neke informacije te je da bi mogla donijeti meritornu odluku preotvorila raspravu da se i to riješi.

 

Pozzz,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija