Jump to content

Parkiranje ispred vlastite zgrade na 3 min


skrooz

Preporučene objave

Bokl!

 

Naime imam pitanje, danas sam podigao kaznu na pošti za nepropisno parkiranje!

 

a priča ide ovako:

 

6.11.2009 oko 19, 20h sam se parkirao ispred svoje zgrade na 3 min. Imam karticu za parking za 2. zonu, ali ja sam u Novoj cesti, a taj dan ili je bio koncert ili je igrao Medveščak u Domu sportova i slobodnog parkinga nije bilo nigdje i baš onda kruže stričeki koji dižu auteke. Mogao sam se parkirati kod placa što mi je kilometar od doma, a pošto sam trebao na 3 min u stan, zapravo trebao sam samo majicu uzeti i otići se naći sa curom. I ostavim auto pred zgradom, uzmem majicu i spustim se dolje, kad ono striček mi stavlja kvačice na kotače i dođem ja do njega i kažem mu da tu živim i da nema slobodnog parkinga kao što vidi i da sam otišao samo u stan po majicu jer se idem naći sa djevojkom. I on kaže sve uredu možeš ići. I eto 2 mj. kasnije mi stigne kazna na 300kn + 100kn sudskih troskova valjda, ugl. 400kn..

inače sam po struci student: za sada je to volonterski posao koji se ne plaća, ali se kasnije jako cijeni u životopisu, pa eto..ugl. nije da imam za platiti 400kn, ali ako mislite da se ne mogu žaliti i da bi izvukao deblji kraj..ah što se mora mora se..glupo punjenje proračuna..

 

Da li se mogu žaliti sa sretnim ishodom?

 

eto puno hvala!..na čitanju priče, ako ništa

 

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aj posto si tako ljubazno pitao.... :P

 

Napravit ces sljedece:

 

Sastavit ces zalbu u kojoj ces navest sve cinjenice, dakle da si trazio svugdje parking, da te je cura cekala u kaficu i da si se morao presvuc doma jer si taman spasio dvje curice iz zgrade koja je gorila pa ti je izgorio dio robe :P...ehm aj dobro ovo je malo pretjerano, ali smislis tu nesto, npr. da si cuvao malog rodaka ili da si radio honorarno da nekako skrpas za platit rezije. Zatim navedes kako si siromasan student kako nemas nikakvih prihoda i kako te roditelji jedva uzdrzavaju i kako ne bi htio da im nametnes jos veci teret. Na kraju navedes da si parkirao manje od 3 minute i da si stvarno samo isao navuc drugu majcu. Tu napises da predlazes da se taj koji ti je pisao kaznu i neki susjed "koji je sve to vidio" pozovu kao svjedoci.

Kad sudac to procita imas dobre sanse da ti izrekne samo opomenu i ukine novcanu kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Meni nije jasno kako oni mogu naknadno slati kaznu ako je nisu predali odmah na licu mjesta na ruke ili ju stavili na vjetrobransko staklo.

Može li to netko pojasnit.

Jel postoji kakav rok od par minuta za naprimjer nabavit kovanice ili kupit bon za mobitel kako bi se moglo platiti parkiranje. Kod nas u Rijeci tolerirarju 15 min a ako vam napišu kaznu još uvijek stignete otiči u Rijekapromet da vam to storniraju (kažete da ste zaboravili platiti ili obnovit parkirnu kartu)i platite samo perijod od kad je vozilo primječeno do trenutka kad ste došli na šalter.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija