Jump to content

želim svoje dijete


gossak

Preporučene objave

nadam se da nisam pokrenula istu temu ali treba mi hitna pomoć.Razvela sam se od muža sporazumno i zbog svojeg financijskog i stambenog pitanja sam pristala da dijete bude sa ocem za dobrobit djeteta. Sada sam riješila stambeno pitanje ali sam još uvjek nezaposlena. Želim dobiti dijete da živi samnom. Molom vas pomozite mi da saznam kako i kuda. Hvala bezbroj puta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete zatražiti novu odluku radi bitno izmjenjenih okolnosti (prije niti nije bilo baš neke mogućnosti izbora). No, ako je procjenjeno da ste oboje odgovarajućih roditeljskih sposobnosti, a otac kvalitetno brine o djetetu... teško.

Odluka kakva je donesena nije donesena jer ste vi na to pristali ili tako dogovorili, već jer je upravo takva bila u interesu djeteta.

Za početak, sad kad ste riješili stambeno pitanje, možda se može i povećati predviđeno vrijeme koje dijete provodi s vama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam bila s 21 godinu nezaposlena bez riješenog stambenog pitanja i rastavljena dijete je imalo tek dvije i pol godine.Imala sam podršku roditelja i dijete je pripalo meni.Zaposlenje nije uvjet da dijete pripadne ocu a niti stambeno pitanje.Podržavam vas u potpunosti da podnesete tužbu da dijete povjere vama ako ste sposobni brinuti o djetetu i nadam se da će vam netko dati u tome podršku.Ja sam radila svakakve poslove samo da bi djetetu priuštila djetinjstvo kakvo zaslužuje dok nisam dobila stalan posao u državnoj firmi ali nema tog zakona koji bi mi oduzeo tada dijete jer sam s 21 godinu bila spremna žrtvovati svoju mladost da bih stavila to dijete na pravi put i danas to dijete završava srednju baletnu školu i sretna sam što će uspjeti u životu bez ikakve podrške mog bivšeg niti financijske niti moralne.Imam još jedno dijete od 10 godina a i malenu bebicu od 9 mjeseci.Meni trenutno također treba pravni savjet jer sadašnjeg nevjenčanog supruga želim tužiti za nanošenje teške emocionalneti fizičke boli koje je započelo još u ranoj trudnoći pa sve do prije blagdana kada sam odlučila okrenuti novu životnu stranicu i krenuti hrabro opet kao samohrana majka s troje djece sama kroz život.Bilo je u više navrata fizičkog zlostavljanja a da ne pričam o duševnoj boli koju mi je nanio u zadnje dvije godine.Imali smo tri prekršajna postupka ali prekasno.Najviše mi je žao što nisam to shvatila prije i podnjela tužbu još u trudnoći.Od zadnje tužbe sam čak i odustala radi Božića jer mi je bilo žao da provede u zatvoru gdje mi je bila pamet.Neka sad meni ako je tko u mogućnosti da savjet da li ima smisla ga tužiti osim naravno za uzdržavanje djeteta putem privatne tužbe na Općinskom Sudu za nanošenje fizičke i duševne boli .Inače smo živjeli u izvanbračnoj zajednici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gossak,

ja mislim da bi svoja nastojanja trebali,a zajedno sa ocem djeteta, usmjeriti ka sporazumnom roditeljstvu koje je od strane velike većine svjetskih stručnjaka priznato kao najbolje za dijete.

Ono uključuje, u par riječi:

- stalnu dostupnost i trajnu uključenost oba roditelja u život djeteta,

- sposobnost roditelja da zajednički donose odluke od najboljeg interesa djeteta

 

a naravno ovo uključuje maksimalne kontakte djeteta sa oba roditelja.

 

Tek ako se ovi elementi ne ispunjavaju možete zatražiti putem suda promjenu odluke jer ako se ispunjava ovo što sam naveo što znači papir na kojem piše da dijete živi ili s ocem ili s majkom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

angelina888 je napisao:

Podržavam vas u potpunosti da podnesete tužbu da dijete povjere vama ako ste sposobni brinuti o djetetu i nadam se da će vam netko dati u tome podršku.

 

Nemoj dijeliti drugima savjete na osnovu vlastitog lošeg iskustva sa partnerima.

U tvome slučaju (kako ga opisuješ) očevi tvoje djece ne zaslužuju da ih se naziva očevima (da ne kažem nešto gore).

 

Što se tiče tužbi, tužba odmah za alimentaciju. O ovoj drugoj tužbi dobro razmisli.Proces se može razvući i biti bez rezultata. Ako se primirio i ne pravi probleme, tužba bi mogla potencitati nove sukobe. Završi li u zatvoru, neće plaćati alimentaciju.

Ne branim njegove postupke, nego savjetujem da procjeniš što je najbolje za tebe i djecu.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gossak je napisao:

nadam se da nisam pokrenula istu temu ali treba mi hitna pomoć.Razvela sam se od muža sporazumno i zbog svojeg financijskog i stambenog pitanja sam pristala da dijete bude sa ocem za dobrobit djeteta. Sada sam riješila stambeno pitanje ali sam još uvjek nezaposlena. Želim dobiti dijete da živi samnom.

 

Nisi napisala koliko vremena je prošlo od razvoda, i koliko je dijete staro?

 

Kod nas je 'nenormalno' da djeca budu nakon razvoda sa očevima, pa se majke često suočavaju sa velikim pritiskom okoline, rodbine i prijatelja (...kako si mu to mogla dopustiti?...kakva si ti majka?) , i s tim povezanom grižnjom savjesti.

Nisi loša majka zato jer nemaš posao i dijete ne živi s tobom.

 

Sve što radiš radi za interes djeteta , a ne radi sebe ili svoje okoline. Dobro promisli je li mudro u ovom trenutku pokretati promjenu skrbništva. U ovim kriznim vremenima nemaš posao, a ako će dijete živjeti s tobom, možeš biti rastrgana između zahtjevnog slabo plaćenog posla i skrbi o djetetu.

 

Tvoje dijete nije u domu ili kod nekih nepoznatih skrbnika.

Živi s ocem, u krugu prijatelja iz škole ili vrtića, u materijalnoj situaciji vrlo vjerojatno boljoj nego mu ti možeš pružiti.

Misliš li da će biti sretno i zahvalno ako se sve to promjeni?

 

Mudrije je poslušati savjete newbie i Gringa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dijete je staro 3 godine. Već godinu dana ne zivim sa mužem a službeno smo rastavljeni tek mjesec dana. Svo to vrijeme dijete je sa njim. On živi sa novom ženom koja ima jedno dijete i ono zivi sa njima. Ja zivim sa covjekom koji jako dobro zarađuje i spreman je sve napraviti da ja dobijem skrbništvo. Tada kad smo se razilazli nisam imala drugog izbora nego dijete ostaviti sa ocem mada i nije bila idealna situacija za to ni kod oca. Sada je došlo do velikih problema u obitelji bivšeg muža i policija je urgirala zbog njegovog ponašanja a dijete cuje i gleda sve što se događa u kući. Imam pdršku i od bivše svekrve koja je spremna posvjedočit u moju korist i korist djeteta. Kada smo bili na czss-u na posredovanju rekli su mi da mogu tražiti promjenu skrbništva kada se stabiliziram. Neznam dali je bolje da se vjenčam sa sadašnjim partnerom ili to nema veze? Ja znam da se bivši neće složiti sa tim da ja dobijem dijete i iskreno bojim se njegovih reakcija i njega. :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gossak je napisao:

Ja zivim sa covjekom koji jako dobro zarađuje i spreman je sve napraviti da ja dobijem skrbništvo. .... Neznam dali je bolje da se vjenčam sa sadašnjim partnerom ili to nema veze?

 

Ovaj opis bitno 'proširuje' i pojašnjava situaciju.

 

Kako nova veza traje manje od tri godine , ne može se smatrati vanbračnom zajednicom izjednačenom sa brakom. Nisi zaposlena, a bivši će na sudu tvrditi da je tvoja nova veza 'tek tako'.

Stoga sam uvjerenja da bi svakako bilo bolje 'ozakoniti' tu vezu . Tako će suprugov prihod biti prihod obitelji, a time i argumenti u tužbi jači.

 

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gossak je napisao:

Sada je došlo do velikih problema u obitelji bivšeg muža i policija je urgirala zbog njegovog ponašanja a dijete cuje i gleda sve što se događa u kući. Imam pdršku i od bivše svekrve koja je spremna posvjedočit u moju korist i korist djeteta.

Ovo bi bile također bitno izmjenjene okolnosti za traženje nove odluke i bitno mijenjaju sliku. Zajedno sa promjenjenim mogućnostima majke bi mogla biti neloša kombinacija.

Glede prezimena, teoretski bi išlo, no jeste li sigurni da je kolekcija prezimena muževa dobar izbor? Naime, djetetu majčino prezime zapravo nije neka prebitna stvar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Znači ja bi,kada se vjenčam,trebala otići na czss i podnijeti zahtjav za promjenu skrbništva??? Šta slijedi,kako se dalje odvija taj slučaj? Još me zanima kakva sada ja prava imam na zajedno stečenu imovinu dok sam bila u braku? Kuća je njegova ali smo skupa ulagali u nju. Isplati li se uopce pokretati takvo što? HVALA HVALA HVALA....... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djetetu trebate osigurati dom: kako u stambenim prilikama tako i svim ostalim uvjetima okruženja u kojem bi živjelo. Sama ta činjenica vam neće donijeti promjenu odluke jer ne znači da bi automatski tu djetetu bilo bolje, ali zajedno sa onim "došlo je do problema... policija... radi njegovog ponašanja... dijete čuje i gleda..." bi moglo. Napomena: vi nećete tražiti niti eventualno dobiti skrbništvo, jer ni sami sada niste lišeni roditeljske skrbi, već samo zatražiti izmjenu odluke kome će dijete biti povjereno na zajednički život.

 

O tome će odlučivati sud, a CZSS sudjelovati kao i prilikom donošenja predhodne odluke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija