Jump to content

teška povreda službene dužnosti


ivan80

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Imam jedan veliki problem i molim za savjet. Ovo je za mene postalo egzistencijalno pitanje. Zaposlen sam u lokalnoj samoupravi i suspendiran sam već 2 i pol godine. Čelnik tijela me tereti za tešku povredu službene dužnosti po čl.38.st.1.toč.11,12 i 14. Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Postupak je vođen na Službeničkom i Prekršajnom sudu. Na Prekršajnom sudu sam oslobođen svih optužbi, dok na Službeničkom proces još traje. Prvostupanjska presuda Službeničkog suda je također bila u moju korist,ali je poslodavac uložio žalbu Višem službeničkom sudu na tu presudu te mu je žalba usvojena. Sada čekam već 2 godine poziv na ročište koji mi do danas nije stigao.

 

Problem je u tome što ja na suspenziji imam pravo na 60% plaće koja (kad se odbije kredit) sada iznosi samo 900,00 kn a to mi nije dovoljno ni za pokriće osnovnih životnih potreba.Tako da uz roditeljsku pomoć živim na minimalcu i u interesu mi je da se ovaj spor riješi što prije da opet počnem normalno zarađivat ili uzet radnu knjižicu i tražit drugi posao.

 

Odvjetnik je prošli mjesec poslao požurnicu da se proces ubrza stoga me zanimaju dvije stvari s obzirom na praksu naših sudova: koliko požurnica uistinu može ubrzati proces i da li postoji zakonski rok u kojem se slučaj zbog teške povrede službene dužnosti treba riješit ili se to može rješavati godinama. :-?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija