Jump to content

Ostavinska rasprava


michaelle

Preporučene objave

Molila bi Vas da mi pomognete u vezi ostavinske rasprave koja je prekinuta radi nezadovoljstva nasljednika.

Nas je četvero nasljednika nakon djeda koji je umro u 5 mj. prošle godine. Jedan ujak je imao ugovor o doživotnom uzdržavanju i u njemu mu djed ostavlja pola nove kuće od cca 150m2, 5 vrtova oko kuće(neznam površinu) i svu pokretnu imovinu, s tim da mu je drugu polovicu te iste kuće prepisao darovnim ugovorom 1975 godine.

Drugi ujak je na jednom od tih vrtova sagradio kuću bez dozvola, na riječ djeda da če mu taj i još jedan vrt koji se nalazi pokraj kuće ostaviti kad umre,što nije izvršeno.

Dakle ostaje još stara kuća površine cca 70m2 koja bi se djelila na nas četvero. Cijelo to imanje koristi taj ujak koji je dohranio djeda. Mene u svemu tome zanima, kakav postupak sada slijedi? Dali se dugo čeka? Dali ovaj ujak koji je sagradio kuću na djedovom zemljištu može dobiti te vrtove? I na šta u stvari ja i ovaj drugi ujak koji smo dobili samo po 1/4 stare kuće imamo pravo. Mi ne osporavamo njemu da ima cijelu novu kuću i vrtove, jer je to zaslužio teškim životom i brigom za djeda, ali postoji li mogučnost da se sudu napiše nekakav prijedlog kako bi nama to odgovaralo, tj., da se on odrekne djela u staroj kući, ovaj da dobije vrtove i također se odrekne djela u staroj kući i da ja i ovaj četvrti imamo po1/2 te kuće? Nisam spomenula da su i nova i stara kuća obiteljske i svi smo u njih ulagali, također smo imali volju i pokušavali njemu pomoči s djedom što on nije dozvoljavao, dapače pred kraj nam je čak i branio da dođemo u posjet. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

 

Ugovorom o doživotnom uzdržavanju davatelj uzdržavanja postaje vlasnikom svih nekretnina označenih u ugovoru časom smrti primatelja uzdržavanja .

 

Za sve će biti najisplativiji sporazum o diobi ,da se utvrdi činjenično stanje kako je djed dopustio izgradnju .

Treba pokušati dokazati da djed nije bio u faktičnom vlasništvu i posjedu tog dijela na kojem je dozvolio gradnju u času sklapanja ugovora o doživotnom uzdržavanju .

Osoba koja je izgradila na temelju usmene suglasnosti djeda i koristi to ima pravo pokušati legalizirati objekt.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija