Jump to content

povrat robe sa greškom


mvdodatno

Preporučene objave

Pozdrav

 

kupio sam nove klizaljke, i na prvi pogled su izgledale sasvim ispravno. Međutim nisu se ponašale dobro na ledu i da skratim priču, nakon čak dva oštrenja klizaljki, majstor je uočio da su noževi klizaljki savijeni, što se baš i ne vidi lako prostim okom, ali je presudan faktor u konstrukciji klizaljke. Pokušao ih je čak i izravnati ali se ispostavilo da je klizaljka jednostavno neispravno napravljena i da se to ne može trajno izravnati. U međuvremenu je prošlo 10 dana od kupovine. Dakle u tih 10 dana sam ja bio 3 puta na klizanju i 3 puta na šalati na oštrenju i tek onda se uvjerio da klizaljke ipak imaju neotklonjiv nedostatak.

 

Ostaje mi samo da ih reklamiram u dućanu gdje sam ih kupio. E sad, malo sam proučavao Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o obveznim odnosima kako bih se malo informirao. Ali mi ipak nije jasno da li zakon propisuje 8 dana kao rok za reklamaciju? U zakonu se spominju i neki veći rokovu u kojima je moguće vratiti neispravni proizvod.

 

Dakle, prošlo je 10 dana, imam li ja pravo na reklamaciju, tj. zamjenu klizaljki ili povrat novca? Popravak je očito nemoguć....

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Skriveni nedostatak je onaj koji se ne može lako uočiti pri prvom pregledu robe iako ste upotrijebili dužnu pažnju..npr..ako kupite automobil, sigurno bi odmah primijetili da nema kotač, ali ne bi odmah primitili da je npr.opruga od amortizera napukla.

 

Tako je smtram i s vašim klizaljkama jer ste nedostatak primijtili tek kada ste nekoliko puta klizali u njima. Nekada je u sudskim postupcima potrebno zvati i vještake da se izjasne je li neki nedostatak skriveni, ali u vašem slučaju smtram da je skriveni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija