Jump to content

napad na nogometnog suca


nepnaut

Preporučene objave

Trebam savjet, tj. koje korake da poduzmem? Obavljao sam dužnost nogometnog suca na malonogometnom turniru. Na turnir sam delegiran od strane nogometnog saveza.Za vrijeme trajanja utakmice sam napadnut od strane jedne malonogometne ekipe, prvo me je golman svom silinom loptom pogodio u glavu, da bi me potom ostali igrači počeli naguravati, vrijeđati (psovati, govoriti mi da neću živ izaći iz dvorane, itd.), te me je jedan od njih udario šakom u čelo i razbio glavu. Organizator je pozvao policiju i oni su došli. Napadača je ostalo 5-6 (bilo ih je 9-10), dok su ostali pobjegli, a među njima i onaj koji me je udario šakom. Policija je obavila razgovor sa svima prisutnima, dobila popis imena i prezimena igrača koji su me napali. Od ispitanih igrača koji su me naguravali, a među njima je bio i golman koji me je udario loptom, nitko ne zna ime svog suigrača koji me je udario, niti su to vidjeli, što ne može biti istina! Turnir je održan u Topuskom, ja sam iz Siska, a napadači iz Velike Gorice. Nakon što je sve završeno, ja sam još otišao i na hitnu, tj. doktoru da me pregleda! Zanima me da li ih mogu privatno tužiti? Za što ih sve mogu tužiti? Mogu li tražiti novčanu odštetu? kako, jer nemam konkretna imena? kako da saznam ime onoga tko me je udario? da li trebam odmah uzeti i otići odvjetniku, bez obzira što ne znam konkretna imena? ili čekam nekakvu obavijest od policije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onaj tko je prijetio smrću ili tjelesnim ozljedama, počinio je kazneno djelo prijetnje čl. 129.st.2. KZ i možete ga prijaviti za to.

 

Onaj tko vas je udario - njega možete tužiti privatnom tužbom za nanošenje tjelesne ozljede (lakše) - čl. 98. KZ.

 

Policija je dužna pribaviti te podatke i siguran sam da ih nmože pribaviti.

 

I inače će svi odgovarati prekršajno za narušavanje javng reda i mira i policija je dužna naći sve njih i podnijeti prijave

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija