Jump to content

dvo-pomoć oko izračuna mirovine po članku 11


klanacmali

Preporučene objave

Hrvatski sam dragovoljac od 1991 godine te sam na bojištima proveo do kraja rata.Status hrvi nisam dobio jer nisam na vrijeme podnio zahtjev, a i posljednja prilika za odlazak u braniteljsku mirovinu mi je propala nedavnom promjenom zakona koji je sve samo ne zakon o braniteljima.

 

Pošto sam još uvijek djelatna vojna osoba , ali na dugotrajnom bolovanju najvjerojatnije će me umiroviti po članku 11 zakona o dvo.Taj zakon koliko sam shvatio ima isto mogućnost odlaska u opću ili profesionalnu mirovinu ,ali neznam o kojim se iznosima radi. Po činu sam stožerni narednik ,a od početka rata imam staža.( otprilike 28 godina sa svim dodacima).

Molim za pomoć kod izračuna te da li još postoji ikakva šansa da dobijem otpremninu ako dobijem profesionalnu. Čuo sam da su i to promjenili nama na štetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

klanacmali je napisao:...Molim za pomoć kod izračuna te da li još postoji ikakva šansa da dobijem otpremninu ako dobijem profesionalnu. Čuo sam da su i to promjenili nama na štetu.

Nema šanse jer je na snazi Odluka (od 21.12.2009) koja regulira otpremnine u takvim slučajevima; normalna stvar osim ako je promjene prije nego što budete umirovljeni - no sumnjam u takvo što ...

Izračun možete napraviti sami poznavajući podatke o vašim godišnjim bruto plaćama od 1998 pa do 2008, godinama staža i prepostavljenom datumu umirovljenja kao i vrsti nesposobnosti za rad ( osobni čin, status dragovoljca i slično za takav izračun nisu bitni)a po odrednicama kako je navedeno u zakonu o kojem govorite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija