Jump to content

neprijavljeni podstanari


anonimno

Preporučene objave

Molim vas da mi netko kaže gdje mogu prijaviti osobu koja iznajmljuje stan, a da nije prijavila podstanare i da li se to može učiniti anonimno? Naime, radi se o obitelji koja iznajmljuje 4 stana u Zagrebu, od kojih svaki glasi na jednog od članova, od kojih svi žive i rade u inozemstvu (dvoje u jednoj,a dvoje u drugoj državi)?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što žive u stranim zemljama ne mora značiti da ne prijavljuju podstanare.

 

Anonimno prijavljivanje je nedolično i mislim da se na to nikad niti ne reagira. Osim u iznimnim slučajevima, kad se sumnja da bi takva prijava mogla biti i točna.

 

Nemojte se previše upetljavati u tuđe poslove, pogotovo ako Vas se to ne tiče. Takve stvari se obično ljudima obiju o glavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da se moze prijaviti drzavnom inspektoratu i zasto nebi moglo anonimno. jasno mi je da je to protukzakonito jer izubjegavaju porez (naravno ako ste sigurni da nije placen) ali razmislite malo kolko je fer prema najmoprimcima koji su mozebitno studenti ili drugi koji nemaju love za svoj vlastiti stan, a znate da ce najmodavac prevaliti porez na najmoprimce, tak da cete njega ostetiti minimalno a najmoprimce maksimalno. dakle ide vama na dusu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najmoprimac u jednom od stanova sam naime ja osobno,a gospođa sasvim sigurno iznajmljuje i ostala tri stana i na njih ne plaća porez, provjereno, dok od svojih najmoprimaca očekuje da plaćaju sve popravke i štete nastale u stanu, ne njihovom krivnjom, već "kvalitetom" građevinskih i inih radova i izborom kućanskih aparata "vrhunske" kvalitete, o čemu nije bilo riječi prilikom mog ulaska u stan, već se na račun servisera komentiralo da nju nije briga za kvarove, to je moja briga. Nabrojala je još stvari koje očekuje da "dovedem u red" prije nego iselim, a u protivnom misli zadržati polog u iznosu dvomjesečne stanarine, koji ionako sumnjam da ću ikad vidjeti. Naknadno sam saznala da je i bivšu najmoprimku optužila, bezrazložno, da je otišla ne podmirivši račune i za krađu nekih stvari iz stana. Ja mislim uskoro izići iz njenog stana i mislim da ću svim njenim budućim potencijalnim žrtvama učiniti uslugu ako je prijavim, a želim to učiniti anonimno jer ne želim neugodnosti na koje bi bez sumnje bila spremna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 godina kasnije...
ne možete ništa anonimno. ako imate želju nekome naštetiti, pa makar i u ime pravde, onda imajte hrabrosti stati iza vašeg stava i suočiti svog najmodavca.

 

Bez brige, naravno da može anonimno. Provjereno. I da, djelatnici izađu na teren, odrade svoj posao. Jedini tko radi štetu svima ostalima je takav najmodavac. Anonimnost je u redu jer jamči sigurnost za onoga tko prijavi ilegalno zarađivanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija