Jump to content

Stara građevinska, nova građevina


DLS

Preporučene objave

Imam građevinsku od 1928 za kuću 4x7 za prizemnicu. Kroz godine se kuća adaptirala i širila i sad je dimenzije 9x9m prizemlje+potkrovlje. U vlasničkom listu piše da je parcela livada, dakle kuća nije ni ucrtana, ni uvedena. Imam još potvrdu od elektre o priključenju kuće od 1959. Molim Vas da mi napišete korake kako da ishodim papire za postojeći objekt. Bilo bi super ako postoji način dopune stare građevinske, za adaptaciju i slično te ucrtavanje objekta u zemljišne knjige. Parcela ima priključke struje, telefona, plina, vode. Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Za dio kuće koji je izgrađen poslije 15-02.1968. trebate ishoditi rješenje o zatečenom stanju i na taj dio plaćate komunalni i vodni doprinos .Sve to je moguće ako postoje uvjeti prema prostornom planu da se može graditi.

Ako građevinska dozvola iz 1928 g. odgovara činjeničnom stanju na terenu i započeta je gradnja tada kada tvrdite ,Vi trebate potvrdu da je kuća građena prije 15.02.1968 , te na temelju te potvrde ,vlasničkog lista i posjedovnog uknjižujete se u katastru i zemljišnim knjigama na temelju geodetskog operata za katastar i prijavnog lista za gruntovnicu .

 

Vi trebate biti na čistu najprije u koju grupu spadate da li u

onu prije veljače 1968. ili u grupu bespravnih graditelja tada se to mora legalizirati ,platiti doprinos za komunalije i vodni d. te kaznu za bespravnu gradnju.

 

Sve varijanter imate u postovima iz 6-7 mj.2009.

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Odjelu za urbanizam gdje se kuća nalazi podnesete zahtjev za izdavanje te potvrde , a kao dokaz da je kuća građena prije tog datuma podnesite to rješenje iz 1928 ,možete i navesti svjedoke kao dokaz ,ili vještak građevinske struke može dati nalaz o tome .Sa tom potvrdom , vlasničkim listom i izvodom iz katastra , ovlešteni geodeta napraviti će Vam elaborat i popisni list. Građevina izgrađena prije 1968 smatra se da je legalna .

Poslije tog datuma građevina građena bez dozvola je bespravna i tada za izvedeno stanje potreban je idejni projekt u 3 primjera izrađen od ovlaštenpog Ing,

Sve o legalizaciji imate u postovima iz 6-7 mj.2009.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija