Jump to content

porez na nekretninu stečenu ugovorom o doživotnom uzdržavanju


lovac28

Preporučene objave

1983.god. moji roditelji sklapaju sa očevom tetom i tetkom ugovor o doživotnom uzdržavanju a 2006. aneksom ugovora uz suglasnost primatelja uzdržavanja isti prebacuju na mene i suprugu te se odriču svega u našu korist.12.1.2010. umire i drugi primatelj uzdržavanja te se temeljem ugovora ja i supruga upisujemo u gruntovnici kao vlasnici.Ovo nam je prva nekretnina no u poreznoj su nam rekli da pošto nekretninu stičemo ugovorom o doživotnom uzdržavanju nemamo pravo na bonus kvadrate koji ne ulaze u porez.U članku 8.stavak 2. Zakona o porezu na nekretnine stoji da se za svaku godinu uzdržavanja briše 5% vrijednosti poreza.

PITANJE :Da li se računaju sve godine uzdržavanja ili samo one koje smo supruga i ja uzdržavali prilikom razreza poreza na nekretninu.

HVALA. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da. računaju se sve godine uzdržavanja

 

Sukladno odredbi članka 127. stavak 1. Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05.) vaši roditelji su 2006. godine izvršili prijenos ugovora na vas. Time ste postali nositelj svih prava i obveza vaših roditelja iz ugovora.

 

Ugovor je sklopljen 1983. i prema tomu kako je proteklo 27 godina, kao obveznik poreza na promet nekretnina oslobođeni ste plaćanja poreza na promet nekretnina sukladno članku 8. stavak 2. Zakona. Navedite to u prijavi poreza na promet nekretnina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija