Jump to content

Neusklađenost Zakona o gradnji i Prostornog plana


Luke_Skywalker

Preporučene objave

Poštovani,

za kuću na području grada Samobora želim izvaditi Rješenje o izvedenom stanju kako bih u konačnici mogao upisati uporabnu dozvolu u zemljišne knjige.

Tijekom izrade potrebne dokumentacije uočio sam jednu neusklađenost Prostornog plana uređenja grada Samobora i Zakona o gradnji, konkretno po pitanju dozvoljene visine izvedenog nadozida potkrovlja koja u mom slučaju iznosi 120cm, što jest u skladu sa Zakonom o gradnji, no u neskladu s Prostornim planom uređenja grada Samobora koji dozvoljava maksimalnih 90 cm nadozida potkrovlja.

Uz (moju) pretpostavku da u slučaju neusklađenosti Zakon ima prednost nad Prostornim planom, zanima me da li ured za graditeljstvo ima osnove za eventualno odbijanje mog zahtjeva za izdavanjem Rješenja o izvedenom stanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Lokalna samouprava donosi prostorne planove .građenja Ako zakon dozvoljava do određene visine , lokalna samouprava može donijeti odluku da recimo visina krovišta ili cijelog objekta može biti manja .Mislim da je Zakon dao mogućnost rješavanja situacija sličnih Vašoj na način da se može odobriti legalizacija po uvjetima šire zajednice a u skladu sa zakonom .

 

PozdrAV!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija