Jump to content

Pomoć,susreti


Renci3

Preporučene objave

Poštovani,

što učiniti kada djed ne poštuje privremenu odluku suda o susretima s unukom? Dolazi svaki tjedan iako ima 2 puta mjesečno, a ni to nije trebao dobiti dok se ne završi brakorazvodna parnica. I sutkinja mi je napomenula da treba čekati pravomoćnu presudu b. parnice ali misleći da će prestati psihička maltretiranja pristala sam na susrete. Prestalo je na par mjeseci ali se nastavilo. Tražila sam pomoć u CZSS-u, oni su rekli da nije to njihova nadlženost,iako vode ovaj slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Viđa jedanput tjedno, a tada dolazi i djed.Njega to ne zanima,to vam je čudna obitelj,otac je cijeli život izbivao, zabranio svojoj majci da viđa unuka( sadašnjeg oca našeg djeteta), vidjela ga je jedanput u životu.Toliko mržnje prema vlastitoj baki nisam nikad vidjela.Od razgovora nema koristi,jer uživaju u tome da nanose bol.To su mi i rekli u lice, mrzimo tebe i tvoje,i unuštit ćemo vas.Vrlo ljubazno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi namjera suditi bilo kome, no čini se da je osnovni problem u nekvalitetnoj komunikaciji između vas i oca i njegove obitelji. To je moguće prevladati, ali treba puno truda.

 

Jeste li što pokušali s Obiteljskim centrom u ul. Grada Chicaga ili u Preobraženskoj? Udruga Djeca prva (u Hrvatskog proljeća) također ima partnersku terapiju. Centar vas i oca može tamo uputiti, pa s njima o tome porazgovarajte, neka pomognu koliko mogu. Hrabri telefon je imao školu za roditelje - raspitajte se i kod njih.

 

Vidim da vam je stalo do toga kako se dijete osjeća - kad nađete nešto što vam nije predaleko i gdje vas i oca mogu primiti - tražite od czss da vas tamo upute (znam da Djeca prva insistiraju na uputnici od czss, ne znam za obiteljski centar, ali je vjerojatno i s njima isto). Ima ljudi koji su vrlo zadovoljni onim što su naučili. Ako uspijete poboljšati komunikaciju, dijete će sigurno biti zadovoljnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probali smo u Obiteljskom centru,ali ništa od toga. Teško je jer se radi o vrloj konfliktnoj i agresivnoj osobi.Ne postoji situacija,javno mjesto da ne izazove scenu.Nažalost i njegovi su takvi.Jedini savjet od psihologice u centru bio je, a on je takav i to prihvatite.Zato se ne upuštam u rasprave s njima jer to ne završi dobro.Shvaćate,njima dijete nije interes,samo svađa i scene.Oni tako međusobno žive cijeli život, a i sa svojom okolinom.Nažalost ja sam uletila slučajno da bi se domogli materijalne koristi,rezultat njihove međusobne parnice.Čovjek bi mislio ok,pustite me da živim,ali ne,sad imaju novu žrtvu,i u tome uživaju.Pitanje, ako sam ja morala prolaziti psiho testiranja po nalogu sutkinje da li isto mogu i ja tražiti za njih? I konačno,da li bi išta značio podnesak sutkinji da se isti ne pridržavaju privremene mjere o susretima?Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija