Jump to content

Maloljetni brat udario mamu..!?


Frkica

Preporučene objave

Imam očuha koji je agresivan oduvijek i stalno živčan i samo se zna zderat na ljude(pio je cijelu moju osnovnu), ali on je onaj tip "pas koji laje ne grize"..masu puta sam se uvjerila. Njega smo ja, mama i baka uspjele nekako smirit jednostavno se posvađamo i onda bude mir. Ali sad imam mlađeg brata(16 godina) pubertetliju koji je u zadnje vrijeme toliko agresivan da je čak pljusnuo mamu..

Ne znamo šta da radimo. Uvijek mu je podilazila ko svima nama, htjela je nadoknaditi to što imaju oca kretena agresivca kaj se samo zna zderat na njih( ja imam drugog oca s kojim imam pak drugih problema, a 2 mlađa brata i sestra su od očuha).

I na kraju brat ispadne veći problem od oca si. Jučer je pljusnuo mamu jer je bio užasno bezobrazan i rekla mu je da je balavac. Kad poludi ako mu slučajno ne dam na komp( jer bude agresivan i bezobrazan) onda se prijeti da će mi razbiti cijelu sobu i mene i sestru i baku..užas..pa mu naravno svi popuste jer nas je strah već. Njegov otac mu se boji suprostaviti iako je jači od njega, a glavno da krivi mamu za sve. Brat uzima mami auto i opet se prijeti da će nas sve razbiti ili razbiti auto ako mu ne da ključeve.. Ja ću preživjeti sve to i odseliti se možda uskoro, ali brinem se za mamu. Uvijek je bila jaka, ali znam da ju to ždere iznutra, sva je blijeda, ispijena, žuta, bojim se da se ne razboli ozbiljnije još. Već je bila u bolnici..brat i očuh će nju uništiti. A onda će i baka otići za njom pa ću ostat ja skomirana sa najmlađim bratom i sestrom..jer ne bih da se njihov otac brine za njih..pa da i oni ispadnu ko on ili još gori..

Da li se išta da zakonski učiniti?? Ja ne znam jel bratu treba liječenje ili kaj mu je..bio je normalan do prije godinu dana. I ne drogira se..znala bi.

Što bi se dogodilo da pozovemo policiju kad podivlja? Bojim se to napraviti jedino zbog mame..da ju ne pogodi još više. I da ne bi još neku kaznu njoj naplatili jer nemamo za kazne.. Najbolje bi bilo da očuh i on odu nekamo, ali ne vjerujem da će se to dogoditi jer ne bi imali koga maltretirati. Meni, drugom bratu i sestri, mami i baki bi onda bilo super. Jedini koji stvaraju kaos su njih dvoje. Sad vidim da je predugačak tekst..ali šokirana sam skroz..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bojim se da nema laganih rješenja za vaš problem. I nema takvih rješenje kojima bi svi bili zadovoljni.

 

Svakako trebate pomoć, a treba je i vaš brat. Imate više mogućnosti:

trpjeti i dalje, ali nasilje, ukoliko se ne zaustavi, obično postaje još gore;

pozvati policiju kad se takvo nešto opet dogodi, a policija ima protokol postupanja u slučajevima nasilja u obitelji, pa će prema njemu i postupiti - pozvat će dežurnog socijalnog radnika jer je brat maloljetan;

otići u najbliži Centar za socijalnu skrb i tražiti savjet i pomoć.

 

Ide li brat u školu? Kako mu tamo ide?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A ide u zanat jer mu se nije dalo previše učiti i tamo ima sve petice..ali počeo je protestirati u zadnje vrijeme..nekad mu se ne da dizati ujutro i neće u školu iz inata nekakvog jer su ga npr.probudili 5 min prije nego je trebalo.

bartleby je napisao:

Bojim se da nema laganih rješenja za vaš problem. I nema takvih rješenje kojima bi svi bili zadovoljni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dodatak:

držite da bi vam majku još više pogodilo da bude pozvana policija radi pljuske koju je dobila od sina, a za kazne novca nema. Nije nezabrinjavajuće ni kad roditelji 16-togodišnjaku ipak daju (ili ne spriječe uzimati) ključeve auta kupujući tako par sati mira u kući, izlažući pri tom vrlo realnoj opasnosti ljude na cesti. Učinite i majci i očuhu uslugu, pa ako ne umiju provesti odgovor "ne", ubacite (ili predložite da to urade sami) ključeve u prvi šaht kanalizacije pred kućom i nek svi redom uvježbavaju hod. Jer tek za takvo što stabilnosti i novaca imati neće, a neodgovornost prema ljudima vani je preogromna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija