Jump to content

zanemarivanje i psihičko maltretiranje djeteta


anonimno

Preporučene objave

Razvedena sam 11 godina, sin je pripao ocu, a kćerka meni. Sin je sada 26 godina, a kćerka 16. U zadnje vrijeme odnosi između kćerke i oca su se jako pogoršali. Nikada nije brinuo o njoj, niti ostvarivao kontakte koji su mu bili određeni sudskim rješenjem. Njihovi susreti su bili povremeni i vrlo kratki, uglavnom tek kada bi se slučajno sreli, a vrlo rijetko je ona odlazila k njemu iz razloga što se uvijek posvađaju. On joj stalno nešto prigovara, vrijeđa je, a onda se ljuti što ona neće doći k njemu. Prije mjesec dana je prevršio svaku mjeru. Prvo su se posvađali, ona je rekla da ne želi s njim razgovarati, ja sam ga jedva istjerala iz svoje kuće (bio je pijan), a nakon toga, još isto veče, vratio se, ušuljao u kuću, ušao u njenu sobu i ukrao joj laptop kojeg je ona dobila prije nekoliko mjeseci od djeda (njegovog oca). Priznao je policiji da je laptop kod njega, ali oni neće protiv njega podnijeti nikakvu prijavu, čak kažu da nema ni elemenata za prekršaj obiteljskog prava. Mogu li se obratiti nekoj ustanovi kako bih dobila besplatan savjet i pokretanje kaznenog ili prekršajnog postupka po službenoj dužnosti, jer do sada sve upućuje na to da ga ja moram sama tužiti preko odvjetnika. Kako je moguće da u ovakvim slučajevima niti jedna institucija ne može ništa napraviti na vlastitu inicijativu? Cijeli ovaj događaj ostavio je velike posljedice na psihi djeteta. Moja kćerka kaže da za njega više ne želi ni čuti, čak želi promijeniti i prezime. Noću se budi na svaki šum i strahuje da će tata opet doći. Neki dan joj je poslao sms da vrati i printer koji je dobila, "inače će morati razgovarati"!? Savjetujte me što je najispravnije da učinim za dobrobit svog djeteta. Napominjem, da ni sin ne želi razgovarati sa ocem, a meni kaže da pazim što i kako radim, jer se boji da će nam se svima htjeti osvetiti. A ja samo želim zaštiti svoju djecu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

11 godina ste razvedeni i ne živite zajedno sa suprugom, tu su ti kontakti koje on ne/koristi sa maloljetnom kćeri, a i vi ste pretpostavljam, imali jednako tako određeno sa sinom..

sin je po godinama 26 već odrasla osoba i samostalno odlučuje o svom životu i tome s kim će ili neće održavati odnose..tu nije potrebno niti vi da se petljate, on može ostati s ocem, otići negdje drugdje, doći k vama, dok kod mlt. kćeri možete preko CZSS tražiti izmjenu odluke o održavanju njihovih susreta i njima reći kakvi se problemi javljaju..

možete kod takvih njegovih posjeta, ako je drzak, viče, svađa se, bude pijan, odbija otići, zvati policiju na intervenciju...izlaze na takve dojave..

ovo otuđenje računala - jeste kazneno djelo, ali kako je počinjeno u odnosu na srodnika, ne pokreće se po službenoj dužnosti već privatnom tužbom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija