Jump to content

Tužba za odštetu


krugerblood

Preporučene objave

Trebam pomoć!

 

Moju majku je dok je bila u štenji s našim psom koji je bio na lajni napao susjedov pas kojeg susjed nije vodio na ljani a koji ujendno nije imao ni ogrlicu. Iz toga napada majka je imala ogrebotine i bol. Zvali smo i policiju koja je napisala zapisnik i koja je podnijela prijavu protiv susjeda. S obzirom da je u tom trenutku mami bilo samo slabo nije htjela ići kod doktora je su nas iskreno i susjed i policija "nagovarali" da ozljeda i ne postoji, ali nažalost stvar se zakomplicirala nakon 3 dana kad je mamu ujutro jako zabolila noga koja je ujedno bila i otećena i pocrnila je sva. I da ne duljim od tog dana (27.11.2009) do danas mamu i dalje boli noga ali nije više crna i nije natečena. Ono što me zanima da li možmo podnjeti tužbu protiv susjeda i tražiti odštetu za nastalu ozljedu (postoji liječnička dokumentacija) i da li to možemo bez odvjetnika.

 

Puno hvala za odgovore!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

krugerblood je napisao:

Trebam pomoć!

 

Moju majku je dok je bila u štenji s našim psom koji je bio na lajni napao je susjedov pas koji je bio bez lajne i ogrlice te je u tom napadu mamu ugrizao za nogu. Zvali smo i policiju koja je napisala zapisnik i koja je podnijela prijavu protiv susjeda. S obzirom da u tom trenutku od samog proživljenog straha nisam ni bila svjesna što se dogodilo i kolika je stvarna ozljeda, a na nagovr susjeda da to nije ništa nismo zvali hitnu. Ali nakon 3 dana ipak sam završila na hitnoj gdje sam dobila langetu uz strogo mirovanje i danas još liječim svoju nogu. S toga bih htjela podnijeti tužbu za odštetu protiv susjeda zbog ozljede i pretrpljenog straha. Zanima me koliku odšteu mogu tražiti i da li mogu tužbu podnijeti bez odvjetnika.

 

Puno hvala na pomoći!

 

P.S. da li postoji negdje špranca za tužbu ako možemo sami tužiti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija