Jump to content

fiksna alimentacija


mivev

Preporučene objave

molim pomoć rastao sam se prije četiri godine i otac sam koji redovito plača alimentaciju suruzin odvjetnik je prilikom sastavljanja tužbe za visinu alimentacije naveo 15 posto za jedno djete i 20 posto za drugo djete , što je u tom trenutku iznosilo 1600 kuna i presuda je donesena na taj iznos.Meni se u više navrata smanjivala primanja ali ja sam i dalje nastavio plačati navedeni iznos jer u presudi ne stoji postotak kako je supruga i njezin odvjetnik zahtjevali več fiksni iznos.Sada sam u procesu umirovljenja i primanja mi će se još više smanjiti.

Molim pomoć što da radim da li moram nastaviti plaćati fiksni iznos ili mogu u postotku kako je i ona i njezin odvjetnik sami tražili ili moram podnjeti tužbu protiv svoje djece da se u presudi odredi postotak a ne fiksni iznos.

 

Unaprijed zahvalan na bilo kakvoj pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pod Be. Zasad ste dužni plaćati onoliko i kako piše u presudi, dakle onih 1600 za dvoje djece. Ovo je sigurno nešto niže od minimuma i za najmlađu skupinu, ali koliko bi još moglo ovisi i kojoj dobnoj skupini od tri vaša djeca pripadaju (0-6, 7-12, 13-dalje), vašim prihodima, imovinskom stanju i sl. Iznos manji od minimalnog može biti određen jer morate uzdržavati više djece + priča o procjeni njihovih potreba i vaših mogućnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ODGOVOR NA VAŠE PITANJE JE SLIJEDEĆE

niti jedno niti drugo, naime morate plaćati alimentaciju u onom iznosu koji je naveden u izreci Vaše presude, ( to je ono gdje piše p r e s u d i o j e pa tekst ispod, do obrazloženja).

A ukoliko želite da vam se iznos alimentacije smanji razmjerno visini vaših primanja, pod br. 1. trebate angažirati odvjetnika koji će podnjeti tužbu sudu i zahtjevati smanjenje iznosa alimentacije zbog izmjenjenih okolnosti nakon donošenja presude ili se ukoliko je to moguće dogovorite sa bivšom suprugom koji iznos alimentacije možete plaćati, a l i bivša supruga uvijek ima protiv Vas pravomoćnu presudu s kojom može ići u ovrhu na iznos alimentacije na koji presuda glasi,ostaje vam da s njom budete u lijepim odnosima ili da to riješite sudom ako prvo neide.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svjestan sam da iznos koji plaćam nije velik i da su potrebe djece veće ali ovdje se radi o drastićnom smanjenju primanja sa 4300 na 2300 kuna,odlazim u invalidsku mirovinu zbog gubitka vida jednog oka i prisiljen sam nemam mogučnosti odbiti. Naj žalosnije je što su djeca kod mene tri dana u tjednu (NE DA NAVRATE NEGO ŽIVE SAMNOM) što je i navedeno u presudi o visini alimentacije na što mi je sutkinja odgovorila da je to moja dobra volja ako ne želim to ne moram uzimati djecu već ih mogu viđati svaki drugi tjedan subotom i nedjeljom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija