Jump to content

savjet oko otkaza


slapica

Preporučene objave

Radim u jednoj malo privatnoj firmi. Poslodavac mi 2 mjeseca nije isplatio plaću, a čini mi se da mi mirovinsko osiguranje, a nisam sigurna za zdravstveno nije uplaćivano otkad radim(cca 6mj).

U međuvremenu sam ovih dana saznala da sam trudna.

Posao mi je zbog situacije u kojoj se nalazi firma, psihički poprilično stresan.

Ne znam što dalje? Da li otići na bolovanje zbog trudnooće(na koje ću u doglednom vremenu vjerojatno morati otići jer imam neke probleme s kralježnicom? Ili dati izvanredni otkaz za koji ne znam hoće li poslodavac prihvatiti (jedina sam zaposlena u firmi)?

Molim savjet kako da riješim ovaj problem jer mi je zbilja psihički stresan posao u zadnjih 3 mjeseca i bojim se da se neće puno promijeniti.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi biste svakako pevo trebali razgovarati sa Vašim poslodavcem vezano za neisplatu plaća (vjerujem da vam ni obračune ne izdaje, što je obvezen) te pri tom tražite da vam da na uvid RSM obrazce koji su odkumenat o njegovoj uplati doprinosa za koje sumnjate da je uplatio.

Upozorite ga da je neisplata plaće protivna propisima Zakona o radu te da ukoliko Vam ne isplati plaće u roku kako se budete dogovorili (najbolje 8 dana) da ćete iskoristiti svoje pravo koje vam omogućava Zakon o radu (Zahtjev za zaštitu prava)a ako ni onda ne udovolji vašem traženju da ćete se obratiti nadležnim državnim institucijama.

S obzirom na stanje u kome se nalazite, ja sad nebih da sam na vašem mjestu davao izvanredni otkaz. Probajte kako sam vas uputio pa zavisno od toga kako će reagirati vidjet ćete koja je solucija za vas najpovoljnija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija