Jump to content

Istek ugovora o radu na određeno vrijeme


venana

Preporučene objave

Zvala sam neki dan HZZ da bih se raspitala imam li pravo na naknadu za nezaposlene nakon što mi istekne Ugovor o radu na određeno vrijeme. Dobila sam odgovor za koji nisam najsigurnija da je zakonski gledano točan.

 

Ovakvo je stanje:

Radila sam kod jednog poslodavca i polovicom siječnja dala otkaz.

Odmah sam se zaposlila kod drugog poslodavca, i dobila prvo ugovor o radu na mjesec dana. Po isteku tih mjesec dana poslodavac mi je obnovio ugovor na još 2 i pol mjeseca. Dakle, po isteku ovog ugovora od 2 i pol mjeseca, na kraju travnja imat ću 3 i pol mjeseca neprekinutog staža kod ovog drugog poslodavca. Na žalost, zbog smanjenja obima posla, vjerojatno mi neće ponovno obnoviti ugovor.

 

Djelatnica koja mi se javila u HZZ-u rekla je da nemam pravo na naknadu jer posljednji ugovor traje manje od tri mjeseca. :place:

 

Je li to istina, iako zakon kaže: "Kao vrijeme provedeno na radu iz stavka 1. ovoga članka, smatra se <b>vrijeme obveznog osiguranja</b> po propisima o mirovinskom osiguranju ostvareno na temelju radnog odnosa u Republici Hrvatskoj..." A ja ću, kad se zbroji trajanje moja dva ugovora, imati 3 i pol mjeseca staža kod zadnjeg poslodavca.

 

Imam li pravo na naknadu?

U trenutku prijave na burzu imala bih sveukupno 7 godina, 6 mjeseci i 15 dana radnoga staža, uz prosječnu neto plaću od 4000.

 

Unaprijed hvala na pomoći. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija