Jump to content

Prepuštanje zajedničkog prostora zgrade


josipal28

Preporučene objave

Naša zgrada ima tek 12 stanova no i kada je tako malo stanara nastaju problemi.

Zgrada je stara i do sada (nekih 20-ak godina) nista se nije ulagalo te kad su nastupili problemi sa svih strana potreban je novac za sanaciju istih. Nitko ne zeli podizanje kredita, te nam je jedna imucnija stanarka predložila da joj prodamo/prepustimo veš-kuhinju (koja se cijelim zidom naslanja na njen stan) u zamjenu za plaćanje nekih radova na zgradi (a radi se o popriličnoj svoti novca).

Sama veš kuhiinja se godinama ne koristi, nego samo od strane jednog stanara koji je tamo napravio svoje skladište, te sada pravi probleme... uglavnom u smislu nama radovi ne trebaju!

Da li je moguće, prenijeti zajedničko vlasništvo na jednu osobu i kako? Koliko stanara mora biti za (vjerujem da potpisima potvrđuju svoje odricanje): vjerujem kako nismo svi u jednakim omjerima suvlasnici jer veličina stanova varira od 30-85 metara kvadratnih, a sama zajednička prostorija ima 15-ak kvadrata.

Novac koji nam se nudi je popriličan (oko 100 000 i nešto više kuna) kojim bi se direktno platili radovi! Naravno, oni iz prizemlja ne znaju zašto treba napraviti krov. Oni kojima ne curi kupatilo ne vide razlog promjene glavnih vodova. Oni kojima su pod krovom nije nužna sanacija curenja podruma...

No sve to ćemo valjda nekako kad vidimo može li se i na koji način naplatiti zajednička prostorija!

Neki stanari su si odgradili veliki dio hodnika (8 metara kvadratnih) no koliko sam shvatila siti im nisu ušli u kvadraturu stana nego samo imaju potpise stanara ovjereno kod javnog bilježnika; što sumnjam da će moći biti ovdje slučaj!

 

Zahvaljujem unaprijed na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija