Jump to content

Mogućnost otkaza ?


kruskone

Preporučene objave

Supruga radi na neodređeno vrijeme.Od 01/03 nudi joj se bolje radno mjesto kao i plaća a u ugovoru je navedeno probno vrijeme od 3 mjeseca te i dalje ugovor na neodređeno.

Između ugovora nema pauze tj.praznine.

Da li u slučaju dugotrajnog bolovanja tj.održavanja trudnoće ona može dobiti otkaz za vrijeme probnog roka i ako da, da li to znači da je ponovno aktivan stari ugovor ili završava na ulici kao nezaposlena osoba?

trenutno je u 2 mjesecu trudnoće i bojimo se otvoriti bolovanje nego rađe riskiramo da radi.Napominjem da je riječ o trgovačkoj djelatnosti.

Hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kruskone,

koliko sam shvatio vaša supruga ima ponudu da radi drugi bolje plačen posao unutar firme u kojoj radi sada i stim u vezi nudi joj se novi ugovor o radu.

Prvo je jasno da nema prekida radnog odnosa. Drugo bez obzira što će vaša supruga otići na porodiljni odnosno na glasovite "komplikacije" za vrijeme prpobnog rada to nemože utjecati na probni rad jer će se njegovo trajanje odgoditi , odnosno nastaviti kada se vrati sa porodiljnog ako poslodavac ne odluči na to radnom mjesto zaposliti nekog drugog. Tu bi se moglo dogoditi da vaša supruga dobije poslovno uvjetovani otkaz ali tek nakon porodiljnog.

Ona nakon što obavjesti poslodavca o svojem stanju ne može uopće dobiti nikakav otkaz za vrijeme trudnoće i za vtrijeme porodiljnog dopusta (pa ni 15 dana nakon korištenje istog)jer to zabranjuje Zakon o radu.

Druga je stvar da biste morali misliti i na poslodavca. Naime nudi napredovanje vašoj supruzi zbog toga što treba takovog radnika a vi se spremate na porodiljni pa biste mu tako stvorili problem. Razmišljam o tome kako nije fer da ne obavjestite poslodavca što će se događati. On je bio fer prema supruzi,morala bi i ona biti prema njemu. To će joj se na duži rok, sigurno isplatiti i poslodavac će samo potvrditi svoje dobro mišljenje o noj. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija