Jump to content

Policijski presretač


Puz

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Mora li policijski presretač u videosnimci moje brzine imati vidljivo i ograničenje brzine ( znak koji je tu brzinu ograničavao ) na dijelu na kojem sam počinio prekršaj?

 

Da malo pojasnim; prekoračenje brzine je učinjeno na A1 i tek kasnije sam vidio da je u nalogu napisano da je ograničenje na tom dijelu bilo 100 km/h. Na više dijelova autoceste je postojalo ograničenje brzine i to se ograničavalo svijetlećim promjenjivim znakovima (kakvih ima svako malo na utocesti ).

Stvar je u tome da tih znakova nema na dijelu gdje sam uhvaćen u prekršaju, već samo fiksni znak ograničenja od 130 km/h. I u opisu mjesta prekoračenja brzine ( od čvora X do odmorišta X ), kada se prođe ta dionica, vidljivo je da ne postoje promjenjivi znakovi. Problem je da bi kod ograničenja brzine na 100 km/h ostao bez vozačke i kazna je prilično visoka, dok kod stvarnog ograničenja od 130 km/h nema zabrane upravljanja vozilom i kazna je prilično manja.

Svjestan sam da sam prije potpisivanja naloga isti morao pažljivo pročitati, ali nisam ni pomišljao da će policajac učiniti tako nešto, pogotovo kada je jasno da na tom dijelu nema promjenjivih znakova za ograničenje brzine.

Pitanje postavljam zbog toga jer navodno nema više žalbe na rješenje o prekršaju koje se donese.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puz je napisao:

Mora li policijski presretač u videosnimci moje brzine imati vidljivo i ograničenje brzine ( znak koji je tu brzinu ograničavao ) na dijelu na kojem sam počinio prekršaj?

Ne.

 

Dovoljno je snimanje od 300 metara, tj. niti 10 sekundi.

 

Policija je postupila zakonito.

 

Potpisivanjem prekršajnog naloga priznajete primitak, a ne krivicu.

 

Tek na vaš prigovor započinje prekršajni postupak. Ako vam je policajac ponudio plaćanje novčane kazne na mjestu prekršaja trebali ste isto prihvatiti jer ne bi ulazili u prekršajnu evidenciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija