Jump to content

Nezaposleni direktor d.o.o. i plaćanje doprinosa


marjelka

Preporučene objave

Poštovani,

pošto sam nova na ovom forumu, malo sam pregledala forum i vidim da ukoliko sam vlasnik i direktor tvrtke a nisam zaposlena u njoj, moram biti osigurana po nekom drugom osnovu.

Da li je moguće da ostanem nezaposlena, da sama sebi plaćam staž, i na taj način zadovoljim uvjet osiguranja?. Firma je više neaktivna nego aktivna (nema novaca za plaću).

Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mene zanima da li nezaposlena osoba na zavodu za zapošljavanje,udovica s malodobnim djetetom i obiteljskom mirovinom može biti vlasnik poduzeća,frizerskog salona,koji bi otvorila kao poduzeće ili obrt ali da li tada gubim kakva prava,manja mirovina...s obzirom da mi netreba mirovinsko jer nasljeđujem mirovinu s određenim godinama molim savjete šta mi je najbolje,unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://www.mirovinsko.hr/default.asp?id=586

 

 

http://www.rrif.hr/Obvezno_osiguranje_nezaposlenih_clanova_uprave_dru-370-vijest.html

 

 

Citat:

U praksi se može dogoditi da Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje zatraži od Sudskog registra podatke o članovima uprave društva ili o izvršnim direktorima d.d. određenog društva radi utvrđivanja statusa osiguranika.

 

Zbog navedenoga umirovljeni ili nezaposleni članovi uprave društava i izvršni direktori d.d. trebaju biti na oprezu iz razloga jer su samostalno obveznici osiguranja prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, Zakonu o zdravstvenom osiguranju i Zakonu o zaštiti zdravlja na radu. To znači da se članovi uprave društava i izvršni direktori d.d. a koji su izvan sustava osiguranja, trebaju se obvezno osigurati kao samostalni osiguranici te plaćati propisane doprinose na osnovicu u svoti od 7.460,00 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija