Jump to content

Zastara kod podjele bračne imovine


veinanma

Preporučene objave

Pravomoćno sam rastavljena.Prebivalište bivšeg supruga je nepoznato,o diobi zajedničke mirovine nismo se dogovorili.Zanima me dali nastupa zastara ukoliko on ne zatraži podjelu imovine.Napominjem da je zajednička imovina stan koji je uknjižen na moje ime i u njemu živimo ja i naše dvoje djece.Alimentaciju koju je odredio sud ne plaća, a odvjetnik koji me zastupao kod razvoda braka kaže da nema centar za socijalnu skrb ništa sa neplaćanjem alimentacije,a u forumu sam pročitala da centar isplaćuje polovinu dodijeljene alimentacije? Molim vas za pomoć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne zastarjeva ako on ne pokrene sudski postupak.

Dalje, ili ste vi krivo razumjeli odvjetnika ili je on vas netočno informirao:

nakon 6 mjeseci neplaćanja uzdržavanja ("u komadu" ili 6 unutar 9 mjeseci), možete od CZSSa zatražiti privremeno uzdržavanje djeteta. Pravo će biti priznato i to s danom podnošenja zahtjeva. Isplaćivat će 50% minimalnog iznosa objavljenog za dobnu skupinu vašeg djeteta (ne 50% iznosa koji je sud odredio)- najdulje do 3 godine, a do tada će se potruditi da državno odvjetništvo ta sredstva naplati od onog tko je dijete trebao uzdržavati. Koliko CZSS s tim nema ništa pokazat će i njihova dužnost podnošenja kaznene prijave u roku od 15 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija