Jump to content

zbunjen


jura62

Preporučene objave

molim odgovor, na slijedeće pitanje: s svojim roditeljima sam davno potpisao ugovor o doživotnom uzdržavanju. Tek po njihovoj smrti obiteljsku kuču i ostalo dobivam ja. Rastao sam se. nakon rastave par meseci roditelji umiru i sve dobivam ja, što je i zabilježeno u vlasničkom izvatku u gruntovici. bivša supruga putem odvjetnika traži polovicu svega. da li ima pravo, odnosno da li je to bračna stečevina? hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani jura62,

 

Prema vlastitim navodima ugovor o dozivotnom izdrzavanja je sklopljen prije vise godina.Ugovor je valjan i vi uknjizeni kao vlasnik nakon smrti roditelja.

Zahtjev supruge da se utvrdi udio u vlasnistvu baziran je na tome da je ona stvarno svojim radom doprinosila njihovom izdrzavanju tijekom tod perioda. U stecevinu jedino ne bi ulazila imovina da ste je stekli cistim nasljedjivanjem ili poklonom. Ovako... ona to moze traziti ali bi morala to i dokazivati.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija