Jump to content

Objava i izricanje presude


tonko7

Preporučene objave

Molim vas da mi neko pod hitno odgovori:

Može li mi sud kao tuženiku (općinski građanski u zg), nakon što mi je zakazao ročište za izricanje presude, a radi se o parničnom postupku - sporovima velike vrijednosti, te nakon što sam podnescima i odgovorom na tužbu u potpunosti osporio tužbeni zahtjev, na glavnoj raspravi nisam se pojavio, kao i na ročištu za izricanje presude, DAKLE MOŽE LI SUD U TAKVOM SLUČAJU OBJAVU PRESUDE IZVRŠITI STAVLJAJUĆI JE NA OGLASNU PLOČU SUDA umjesto da mi je dostavi na kućnu adresu?

 

Zahvaljujem na žurnom odgovoru! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da može osobito u slučaju da vi niste imali odvjetnika, a protivna strana imala. Osobito su opasni odvjetnici - bivši suci jer se oni svi skupa zajedno časte i piju.

 

Ovo potonje sam vidio i osjetio na svojoj koži. Da niste bili na glavnoj raspravi? To je za vas katastrofa!

 

 

Mene je moja fiškalica uvjerila da ne trebamo ići na izricanje presude i poždro sam se što sam je poslušao (zbog toga mi se čak i poljuljalo i inače krhko povjerenje u nju, jer ta mi nije nit' majka, nit' sestra, kći i dr...!).

 

I ona (moja fiškalica) se i sama zaledila (ako mi to pak nije odglumila !) kad je 3-4 mjeseca poslje pročitala presudu koju je u kafiću sutkinji diktirala bivša njena sutknja - kolegica i odvjetnica protivne strane. Obe su inače jednako invalidne za posao koji rade. Ova prva će umrijeti radeći na općinskom sudu tj. neće nikada napredovati iz razloga što o svom poslu nema dume, a ova druga će završiti u buksi (ne dao bog dugoga čekanja!)

 

Narode, obavezno odite na izricanje presude. Učite na tuđim greškama, a ne na sovojim!

 

Da sam je bio ne izricanju presude bio bih prije svega 4 mjeseca u prednosti tj. ne bi živoio u lažnoj nadi, a drugo u oči bih im rekao da su se na kavi dogovorili za tu presudu (još je bilo svježe kad sam viđ'o sudkinju u kafiću s tom odvjetnicom, a ja naivan sam mislio do tada da one raspravljaju o špeceraju, sexu si slč.!)i u oči bih im rekao s kojim točno motivom to čine. Jer ja to znam.

 

Ovako one jadnice, sitne pokvarene dušice misle da ja to ne znam.

 

U vašem slučaju je jedina nada da je možda isto tako zbog nekoga sogfisticiranoga kaznenoga (krim)djela vama izostala dostava!

 

Kako vas ne bi dokrajčili prekluzivni rokovi možda će te morati učiniti kaznenu prijavu policiji i odvjetnišutvu protiv nepoznatoga počinitelja "muljanja" dostave i slč.

 

 

U svakom slučaju treba vam ne bilo kakav odvjetnika već jedino i isključivo dobar. Koji je dobar to pak samo dragi bog zna!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 337 ne propisuje način dostave presude.

 

Dostavu općenito reguliraju članci 133. do 148., ali za sporove male vrijednosti posebno vrijedi čl. 461g, i drugi oko njega.

 

U tom smislu, čini mi se da je sutkinja postupila po slovu zakona, a da vaša fiškalica slabo poznaje ZPP, posebno naknadno dodane odredbe u koje spada i pun kufer članaka 461x.

 

Moje osobno iskustvo je da što stariji sudac ili odvjetnik, to slabije poznaje slovo ZPP jer se navikne na uhodane obrasce za koje zna da prolaze, pa zaboravi na iznimke, novosti, promjene u zakonima ... Poštivanje pravila postupka, nebitna povreda postupka, relativno bitna ... - sve im isto, samo da presuda ne padne na višem sudu.

 

Za sporove male vrijednosti odvjetnici se rjeđe uzimaju zbog troška, pa je možda fiškalica taj "detalj" smetnula s uma.

 

Osnovno načelo: nitko ne može braniti vaše pravne interese bolje od vas samih, a odvjetnici su samo stručna pomoć. Doduše, neki od njih teško prihvaćaju takvu svoju ulogu, ali moje je iskustvo da što je odvjetnik bolji, to je spremniji prihvatiti ulogu koju od njega stranka očekuje, jer nema potrebe da dokazuje koliko je "iznad".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tonko7,

 

svakoga dana uočim barem 100 kršenja zakona! Divim se vašoj naivnsoti!

 

Pa zar niste razumjeli što sam vam prethodno napisao?

 

Izricanje presude je na zadnjem ročištu nakon što se zaključila glavna rasprava. Glavna rasprava zna trajati 10-20 godina u sudbenoj vlasti ove naše Rvatske, a rekao bih i sanatherske države iliti Republike Agrokoristana.

 

Glavna rasprava se zakaže nakon pripremnoga ročišta. Prije toga sudac obično pismeno uruči tužbu protivnoj strani (to ste vi!) i napiše prijetnju presudom zbog ogluhe.

Vi ste napisali da niste bili na glavnoj raspravi, stoga nije niti čudo što se sve tako brzo svršilo! Imali ste odvjetnika pa je on bio umjesto vas? Ako ste vi odgovorili to 85% sudaca nije niti pročitalo.

 

Ja sam svjedok slučaja da su nemoćnoj staroj ženi oteli relativno vrijednu imovinu na temelju ničega dok je ležala u smrtnoj postelji putem instituta "presude zbog ogluhe", a da je Sud brutalno prekršio, egzaktno i nedvosmisleno, točno određene članake toga vam famoznoga svetog ZPP-a. 0,100 % sam siguran da će za to kršenje, jednoga dana, vrana vrani iskopati oko!

 

 

 

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija