orhidej objavljeno: 31. ožujak 2010. objavljeno: 31. ožujak 2010. Zanima me jedna stvar i nadam se da će mi neko odgovorit na moje pitanje! Zanima me koliko se dugo ćeka procjena Sudskog viještak?Hvala na odgovoru! Citiraj
ude odgovoreno: 18. listopad 2010. odgovoreno: 18. listopad 2010. Poštovani ! Prema Pravilniku o radu sudskih vještaka ,izrada nalaza i predaja bila bi u rokuod 60 dana . Ako vještak procijeni da to neće moći izvršiti tada je dužan u roku od 8 dana obavijestiti sud kao bi se predmet dao drugom vještaku . Vještake mora kontrolirati sudac i predsjednik suda .O neučinkovitosti vještaka obavještava se predsjednik županijskog suda ,koji imenuje sudske vještake . Imate pravo na prigovor na nalaz vještaka i pravo da mu na roćištu postavljate pitanja ,osim toga trebate tražiti da se vještak pismeno očituje na nalaz,da dopuni nalaz i eventualno ispravi . Za neistinit nalaz može ga se prijaviti Općinskom državnom odvjetništvu , jer neistinit nalaz predstavčlja kazneno djelo . Pozdrav ! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.