Jump to content

prijava protiv klevete


snowwhite

Preporučene objave

Nekoliko mjeseci sam rdaila u knjigovdstvenom servisu gdje sam obavljala poslove voditelja ureda i uz redovne poslove učila dvije djelatnice knjiženju. Poslodavka je 90 % vremena koristila za tračanje i ogovaranje svojih djelatnika i poslovnih partnera. Kad je uvidjela da mogi i znam raditi sve više me je opterečivala poslom koji sam sve manje stizala napraviti na vrije, nakom čega bi me vrijeđala i bila drska . Našla sam drugi posao i dala otkaz koji je ona prihvatila bez otkaznog roka, a kad sam došla po odjavne papire vikala je na mene da sam kriminalac ida sam joj ukrala instalacijske CD za knjigov.program, poslovne podatke , te da će me prijaviti. I nakon nekoliko dana me prijavila policiji, gdje sam provela cijeli dan na ispitivanju, te su me tražili da priznam , te da završimo s tim. Optužbe za krađu počele su za vrijeme mog godišnjeg odmora, kad me zvala da joj nedostaju stvari. Policija je obavila ispitivanje, napravila u mom stanu premetačinu, bez sudskog naloga i bez trećeg svjedoka, nikad mi nisu dali zapisnik , a uzeli su moj vlastiti USB, na što je ona tvrdila da je nje, a koji su mi kasnije vratili. Nakon nekoliko mjeseci me je prijavila, te podnjela sudski postupak za klevetu, te traži kaznu od 150 dnevnih dohodaka + sudski troškovi.Što da radim kad je to tipičan primjer osvete zato što nisam željela raditi za tog polodavca. Inaće ta osoba vodi sudske postupke protiv još barem 5 osoba. Kako da se postavim i što da radim. Rekla je da će me uništiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onaj tko tuži dužan je dokazati svoje navode.

 

Dakle podnositeljica priovatne tužbe je dužna dokazati da ste vi rekli nešto lažno što može škoditi njenom časti i ugledu.

 

Ne znam točno za koje navode Vas teretim, ali sumnjam da ima IKAKVE šanse da dobijete kaznu od 150 dnevnih dohodaka (sve da Vam se i dokaže krivnja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad sam dala otkaz, prihvatila je sporazuman prekid rada, a nakon par dana podnjela je krivičnu prijavu policiji radi krađe instalacijskih Cd-a i podataka o poduzećima kojima je vodila knjigov.poslove. Nakon privođenja tražili su me da priznam krađu, a pošto nemam što priznati, pristala sam na detektor laži i dozvolila premetačinu, iako ona nije bila obavljena u skladu sa zakonom. Ništa nisu našli , jer nemaju što, pa je podnjela privatnu tužbu kako bi me uništila. Tako je postupala sa svim djelatnicama koje su od nje odlazile. Nije dovoljno što mi je živce uništila, nego još gubim i vrijeme i svoje preostale tanke živce na takve gluposti. Uzela je za svjedoke djelatnice koje rade kod nje. Mjerodavno? Nepristrano? Mislim da sad ja nju moram tužiti za klevetu , jer je krivo svjedočila na policiji i oduzela moju građansku slobodu i dostojanstvo. Mrzim ići po sudovima i rješavati stvari na takav način, a pogriješila sam što ja nju odmah prijavila nakon što su me pustili iz policijske stanice i nisam otišla prvom odvjetniku i pokrenula postupak. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

snowwhite je napisao:

Tako je postupala sa svim djelatnicama koje su od nje odlazile. Nije dovoljno što mi je živce uništila, nego još gubim i vrijeme i svoje preostale tanke živce na takve gluposti.

 

Kontaktirajte sve te bivše djelatnice, a i druge osobe za koje znate da su u sporu. Doznajte više činjenica.

 

Zajednička tužba bivših djelatnica protiv poslodavke za mobbing vrlo vjerojatno bila bi 'jača' od pojedinačne tužbe za klevetu.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, slažem se ,ali stvarnost je sušta puprotnost. S obzirom na svukupnu situaciju , teško da će se poslodavki suprodstaviti i time riskirati svoje radno mjesto, a s obzirom kako se hvalila svim mogućim poznanstvima na svim institucijama , ne bih se čudila da je i ovdje povukla veze , a i djelatnicama platila da svedoče protiv mene. Nisam smjela podnjeti prijavu na Državni inspektorat, jer mali čovjek se ne smije buniti, nego dozvoliti da se po njemu gazi. Kad pokaže zube , e onda ga treba uništiti. To je naša stvarnost :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Iskustvo i saznanje: Kleveta protiv poslodavca je kad se protiv njega iznose neistine njegovim partnerima, kupcima, klijentima i sl. Kad se radnik žali Državnom inspektoratu ne smatra se kleveta ako se radnik brani i ako traži pomoć radi nekih nerješivih problema. Zato inspektorat i služi. U ovom slućaju kleveta ne postoji i provedeno je mirenje , te obje strane snose trošak. Tužiteljica je opomenuta da se ne radi o kleveti, i predložila joj je da prihvati mirenje, jer u protivnom će se parnice odužiti , vrlo su skupe, a nema nikakave garancije da će dobiti spor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija