Jump to content

trebam li odvjetnika ili ne?!!


mollya

Preporučene objave

Molila bi nekoga za pomoć!!Ja sam sada u fazi rastave,muž pristaje pa se onda predomišljava za sporazumni razvod braka i sada ne znam dali je pametno sve to pokrenuti bez odvjetnika!Ja sam htijela sama podnijeti zahtijev za rastavu braka ali me opet strah da se nebi nešto zakompliciralo,a dalje ne znam sama!Inače imamo troje djece od 19,13 i 8 godina,on nema ništa od svoje imovine i zanima me dali to može proči sve na prvom ročištu ili da ipak angažiram odvjetnika ?! Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mozete izbjeci fazu takvozvanog "posredovanja" koju vrsi organ socijalne skrbi ili neka druga posrednicka ustanova, na temelju odluke suda, buduci da imate malodobnu djecu a "radi pokušaja uklanjanja bračnih nesuglasica odnosno dogovora o uređenju pravnih posljedica razvoda braka".

Samostalan zahtjev za razvod braka je u stvari tuzba koju Vi podnosite.

Iz Vaseg upita je ocigledno da trebate strucnu pomoc.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niti kod razvoda tužbom niti sporazumnog, nećete riješiti ništa odmah. Pripremite se na koji mjesec čekanja do prvog ročišta, barem koji mjesec (a često i više) do dovršetka posredovanja koje ćete obavljati bez odvjetnika, potom nastavak na sudu, a nakon toga je moguće i čekanje dok se riješi eventualna žalba što nije nikakva rijetkost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija