Jump to content

Kamenjak


bigc

Preporučene objave

Pozdrav!

Dolazim iz Slovenije, zato ne pričam baš dobro na hrvatski ali trebam savjet, kojog mi možda možete dati vi na ovum forumu.

Moj otac imao je parcelu na Kamenjaku i kad je umrao prije 3 godine, mi smo počeli ostavinsko razpravu, i ja sam bila kao naslednjik, jer smo se tako dogovorili sa mamo i sestrom.

Onda sam dobila od republike Hrvatske, da zato što sam stranac, ne mogu bit nasljednik za parcelu na Kamenjaku i sada je vlastnik postala Republika Hrvatska. A imam sad pravo, da dobijem naknadu za to parcelu ili neko drugo parcelo umjesto te.

Sada vas molim, ako mi možete vi kazati, kamo da idem, da to sredim, zato mi nitko drug ne zna. I možda ali netko zna, koliko je ta naknada? Kad bi to na početku znali, da ne možemo to naslijedivat, ne bi ni išli u to, zbog svih troškova. A sada je, šta je i čemo to završit, samo ne znamo, kako.

Hvala vam puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi ovo baš jasno. Gdje ste počeli ostavinsku raspravu? U Hrvatskoj ili ne - jer za nekretnine koje se nalaze u Hrvatskoj, postoji isključiva nadležnost hrvatskih sudova. Osim toga stranci su po pitanju vlasništva izjednačeni sa državljanima RH (načelo reciprociteta). Možda je problem u nečem drugom. Znam da je Kamenjak proglašen Parkom prirode, a isto tako tamo ima brojnih parcela u privatnom vlasništvu što Hrvata, što Slovenaca,...Kamenjak pripada pod nadležnost općine Medulin. Jeste sa njima kontaktirali? Nije mi jasna ova situacija. Mislim da ne bi trebalo biti problema ako je situacija čista, ili ste nam nešto propustili u izlaganju problema? (Samo pitam, nagađam)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, zato što je park prirode kao ne možem ja to naslijediti. Sve je bilo drugčije ok, imali smo ostavinski postupak na sudu u Puli, javno bilježnico i sve, ali prije kraja nitko nam nije kazao, da ne možemo naslijedivati ove parcele. Samo smo dobili odluku od suda, da je to sad u vlasti Hrvatske ali možemo tražit za nadomestnu parcelu ili naknadu. Sada nas šaljejo naokoli na koga se moramo obratiti.

Hvala za ovi savjet, čemo probat nazvat i na opčinu Medulin, pa da vidimo što nam oni kaže.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate odvjetnika, koji bi znao rješiti ovo situacijo, bilo bi super. Ja sam več zvala jednog i nije imao pojma.

Ali ipak ne bi, da me to košta više nego naknada. Onda bolje da zaboravimo na ovo, jer smo več trošili za put do Pule par puta i za bilježnika.

Ako mi možete dati broj ili e-mail od odvjetnika, pa čemo se mi onda dogovoriti s njim. Možete mi slati i na mail ursa.smajdek@gmail.com.

Hvala vam puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija