Jump to content

Porez na podstanarstvo


Barbara29

Preporučene objave

Planiram prijaviti svojeg gazdu jer radi utaju poreza i našla sam od porezne besplatan info broj, no htjela bih ostati anonimna da on ne zna da sam ja to napravila! Je li to ikako moguće i da li oni snimaju te razgovore kad se nekoga prijavljuje na tom telefonu?? Jednostavnije mi bi bilo kad bih im mogla e-mail poslati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Normalno je da vlasnik stana zarađuje na najamnini, zato je u stan ulagao i zato stan i iznajmljuje.

 

Najmodavac je obveznik plaćanja poreza na prihod koji iznajmljivanjem ostvaruje, a podstanar može temeljem ugovora o postanarstvu ostvariti pravo na poreznu olakšicu. No, jasno je da će najmodavac pri određivanju iznosa stanarine uzeti u obzir i trošak poreza ako ga plaća.

 

Porez na prijavu boravišta odnosno prebivališta ne postoji.

 

Ako smatrate da je anonimno prijavljivanje u redu, možete to obaviti i pismeno, sumnjam da će poreznici ići istraživati tko je to napisao iako je prilično logično u kojem smjeru treba tražiti autora. Čak mi se čini da sam svojedobno vidio neke sandučiće za prijave u nekom od poreznih ureda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čemu onda postoji porezna ako se ne namjerava "pozabaviti" sa ilegalnim stvarima?? Nije niti čudo u kojem smjeru se kreće LIJEPA NAŠA! Ja nisam bila dužna napraviti prijavu za sebe dok sam boravila u tom stanu, a NAJMODAVAC JE BIO DUŽAN mene prijaviti u poreznoj i plaćati porez jer ON ostvaruje prihode, a NE ja što je i logično.A da ne pričam koliko sam novaca ulupala u taj stan jer je bio ruglo, no morala sam od svega odustati jer se firma u kojoj sam radila je otišla u stečaj. Tako da nisam uspjela niti podići svoju stambenu štedionicu kako bih i opremila taj stan! I kad sam sve to sredila najmodavac mi čak niti nije htio vratiti uložen novac u taj stan s tim da sam imala račune za sve kupljeno.Možda je bila moja greška što nisam odmah otišla kod javnoga bilježnika i prije ulaska u stan "zaštitila" se te bih možda onda i dobila neka prava! No i dalje ustrajem na tome da ga prijavim poreznoj upravi jer sam zakinuta i oštećena u svakom pogledu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam samo kako si došla na ideju da ulažeš novac u tuđi stan,jedino ako ste imali takav dogovor.Što se prijave tice tebe gazda može prijaviti i placati porez koji ceš na kraju ti platiti-podigne ti cijenu stanarine.Zato država to donekle tolerira jer zna na cijim ce se to leđima slomiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija