Jump to content

Problemi sa HZZO-om


Forrester

Preporučene objave

Područnom uredu HZZO-a sam od 2006g. tri puta podnosio zahtjev za priznavanjem bolovanja po osnovi psihičkog oboljenja, kao neposredne posljedice sudjelovanja u Domovinskom ratu. Prije nešto više od 2 mjeseca su mi konačno priznali to pravo i retroaktivnu isplatu razlike bolovanja unazad tri godine (sve prije toga ide u zastaru). Na temelju tog rješenja moj doktor opće prakse ispisuje nove doznake (tzv. DR bolovanje), za sve periode unazad tri godine koje sam proveo na bolovanju timiljem psihičkih oboljenja kao neposredne posljedice sudjelovanja u DR-u. Iste doznake nosim u firmu, no nakon par dana administrator u firmi tvrdi na ne odgovaraju sve doznake, tj. datumi, te javlja mom doktoru da su potrebne korekcije. Korigirane doznake donosim u firmu i sa plaćom za veljaču (iako sam u mirovini od 1.2.2010.) mi je isplaćena razlika bolovanja unazad tri godine.

Onda početkom travnja hladan tuš. Naime firma je potraživala refundaciju bolovanja (isplaćenih sredstava) od HZZO-a, no oni su im odgovorili da bolovanje nije dobro obračunato. Naime tvrde da DR-bolovanje vrijedi samo za periode bolovanja pod šifrom F43.1 (PTSP), a ne i za bolovanja pod šifrom F62.0 (trajne promjene osobnosti). Napominjem da je prilikom prve konstatacije i dijagnoze F62.0 liječnik-psihijatar (veljača 2009) u zagradi decidirano naveo: "NAKON RATNOG PTSP-a". Ne znam tko je sad tu lud, i tko će vratiti tu razliku. Ja novaca više nemam (vratio dugove), a i smatram da HZZO nije u pravu. Molim za pomoć stručnjake iz ovog domena!! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija