Jump to content

premjestanje iz zatvora u neki drugi zatvor,,,?,,lako ili,,???


placebo729

Preporučene objave

ovako...mene zanima koliko je jednostavno i kojim putem obaviti premjestanje iz zatvora u zatvor,,??

decko mi je u zatvoru u glini zavrsio,,tj u kaznionici,al valjda svejedno....a rekli su mu dok je bio u remetincu da ide u gospic,,koji je za razliku od gline poluotvoreni tip,,,i tamo bi ima sigurno bolje uvjete....a i kazna mu nije neka velika,,ni strasna,,,2 god----tako da je koliko mi je poznato trebao dobiti taj poluotvoreni tip,,,gdje bi mu komunikacija sa vanjskim svijetom bila olaksana......

u glini nema ni poziva nikom izvan obitelji,,,dok mu sud to ne odobri,,isto je tako sa posjetama...,,,,jako je udaljeno od doma,...i uvijeti opcenito u zatvoru su jako strogi,,,pod totalnim rezimom su,,,

 

vidim po nekim primjerima da je moguce premjestanje...samo me zanima kako...,,i koliko su uvijeti da to uspije...

ja cu kroz koji dan kontaktirati odvjetnika nekog,,,al eto ako moze...neko da me uputi,,ako zna o tome,,,...sta,,kako...??? :-?:-?:-?:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Remetincu procjenjuju i odlučuju za koji tip zatvora jesi, vjerojatno uz pomoć suda. O tome odlučuje monogo faktora: ako si sam pristupio izdržavanju kazne ( plus za otvoreni tip), vrsta djela radi kojeg si osuđen,ponašanje osobe. Ako se nije sam javio na odsluženje kazne nema šanse da ide u otboreni. Međutim, dok je u kaznionici, ima priliku prihvatiti ili ne prihvatiti posao,zalagati se i sudjelovati u aktivnostima i obvezama, općenito svojim ponašanjem zaslužiti premještanje u poluotvoreni tip kaznionice. U kaznionicama se dobivaju tjedne ocjene, Sve prati odgojitelj ( smječno ali istinito , imaju odgojitelja) i njega sve treba pitati. Kada je premješten u poluotvoreni tip dobiva pravo na vikende, točno određeni broj sati,( broj sati ovisi o tjednoj ocjeni) što nadalje mora strogo poštivati. U zatvorenom tipu telefoniranje je ograničeno i obavezno uz prisustvo čuvara. U poluotvorenom ima pravo na razgovor iz govornice, određeno vrijeme, ali za svaki poziv treba pitati. Isto vrijedi i za otvoreni, samo su još malo popustljiviji.

Za svako daljnje premještanje sud će odlučivati na tamalju izvještaja uprave zatvora. Neka bude jaganjac i za koji mjesec je u poluotvorenom.

Eto , to je iz mog iskustva. Nema kršenja pravila kaznionice.

Neka traži pomilovanje od predsjednika,dobiva se za Božić, a na temelju ponašanja kaznionica sama smanjuje kaznu i do dva mjeseca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz osobnog iskustva mogu reći da to što kaže EVER može biti ali i ne mora. Moj muž je isto osuđen na 2 god. zatvora, prvi put osuđen, sam se javio na izdržavanje kazne i opet su ga ostavili da kaznu služi u zatvorenom tipu, odnosno u zatvoru u Zagrebu gdje inače dolaze po kazni iz Lepoglave i Gline.

Što se tiče premještaja u otvoreni tip znam da ću vas razočarati ali ako je tek nedavno počeo služiti kaznu premještaj neće tako skoro dobiti, jer je uprava za zatvorski sustav već odlučila da kaznu trenutno mora služiti u zatvorenom tipu kaznionice "zaslužiti" svojim ponašenjem premještaj u lakše uvjete.

Tako da po onome što mi je moj odvjetnik rekao, a i po onome što sam ja kao laik zaključila da visina kazne i ne igra tako veliku ulogu, nego to o kojoj se vrsti kaznenog djela radi.

Nadam se da sam vam barem malo pomogla

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čitam ove postove i ne vjerujem što čitam. Hajmo biti malo iskreni i manje licemjerni.

Premještaj u bolje uvjete pod Zakonski predviđenim uvjetima ovisi o velikom broju različitih faktora kao što su: dodvoravanje referentu (odgajatelju) odnosno načelniku/načelnici tretmana, dodvoravanju službenicima Pravosudne policije (da ne kažem "drukanju", "cinkanju" i sl. aktivnostima), pa sve do zvučnosti prezimena zatvorenika. Imamo fantastične primjere "poštivanja" Zakona kao npr. Hrvoje Žužić i Hrvoje Petrač gdje nam je svima poznato da su zbog "poštivanja" Zakona optuženi i S. Loparić, bivši ravnatelj Kaznionice u Lepoglavi. :) Gospodin Žužić je vrlo brzo "napredovao" u lakše uvjete izdržavanja kazne zatvora ali ne zbog svog "uzornog" ponašanja.

Poanta mog posta je da se isti Zakon ne odnosi na sve ljude jednako, treba stisnuti zube i izdržati do kraja uz što manje živciranja. Prije ili poslije je kazni kraj i nitko je ne može produžiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e ovako..prvo vezano za ono sto je ever pisao,,,na izdrzavanje kazne se sam prijavio...tako da je to trebao biti plus neki,,i ne vjerujem da je tamo se bas nesto nedolicno ponasao...

jeste,,,,,,,,a sto se tice vrste kazne,,ne znam neki pravni naziv za to objasniti,,,al ukratko..osuden je zbog 50g trave................sto po meni i nije neka ozbiljno,,strasno kazneno djelo,,,vjerovatno u osudi stoji i dilanje,,ili tako nesto,,al svejedno...

veznano za to zasluzivanja premjestaja i opcenito boljih uvjeta,,,dosta sam o tome citala,,,i zanimalo me to zapravo,,,razlike izmedu tih zakona,,sa papira...i primjera u praksi,,,a sad vidim da je to malo sjeb....i da je zapravo bitno dobro ponasanje izvana,,,a uz to i prezime,,i novac....

samo se nadam da nije uvijek SAMO to u pitanju,,,

a ti referenti,,,,zanima me dali iko zna jesam li ja u mogicnosti nekako doci do njih,,nje/ga....neki kontak ostvariti,,,pa da njih mogu pitati detaljno sve o tome....???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O, dobar odvjetnik može jako puno, ali mu se mora i jako puno platiti. Inače za ovakva i slična djela tarifice su im među najvišima.Ali, opet ponavljam , molbu za pomilovanje može napraviti sam, jedino ako imaš novaca, onda možeš uzeti nekog dobrog odvjetnika, još da je iz Zagreba, pa da ima veze tamo gore idealno. Ali, nisam jedino upućen u to kakva je situacija sa davanjem pomilovanja za takvo djelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vidim da si pitala za broj, imam ti ja broj od referentice koja je valjda prvih par mj svim zatvorenicima referentica.

Ali odmah ti mogu reci sta ce bit: nazvat ces ju, ona ce strastvenim zvukom cigaru pusit i mirno ti rec da se u zadnjih pola god nikakvi zahtjevi nisu odobravali niti slali... i da se nada da ce do kraja ovog mjeseca to biti. Tako da... ne vidim puno smisla da zoves, ali ako hoces reci i dat cu ti njezin broj. Takoder imam i br faxa ako ti zatreba

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija