Jump to content

Udio u tvrtki ( d.o.o ) bez pismenog ugovora


DenisD

Preporučene objave

Ja i moj brat smo 1997 kupili u Hrvatskoj jedan Turistički objekt (Hotel) i tako uložili, zajednički, najveći dio novca koji smo zaradili dugogodišnjim radom u Njemačkoj.

 

I prije toga smo ja i brat radili puno zajedničkih poslova i to uvijek sa bratskim, usmenim dogovorima a nikada pismenim ugovorima. Hotel smo kupili u omjeru: 75% uloga brat, 25% uloga ja. On se odmah vratio u Hrvatsku potpisao kupoprodajni ugovor, što smo smatrali da je dovoljno ako to samo jedan od nas učini. Preuzeo je ulogu direktora Hotela koji je obnašao 13 godina.

 

Prije 2 mjeseca iznenadno i neočekivano brat je umro. Ja nemam ugovor o suvlastništvu - postoje samo i moja 2 pisma iz perioda pregovora o kupnji hotela sa tadašnjim prodavateljem. Bratova supruga koju je oženio 3 godine nakon kupnje hotela i koja nije učestvovala u poslovanju hotela i 2 djece nasljeđuju hotel stopostotno. Mojih 25% učešća prema meni potvrđuje, da bi kod javnog bilježnika odbila odnosno prešutila moje udjele, a sebe i 2 djece deklarirala kao jedine buduće vlasnike hotela.

 

Moje pitanje:

Da li mogu putem svjedoka, sudskim načinom tražiti postojanje mog udjela u hotelu koji su za vrijeme moga brata bili za nas oba neosporni?

 

p.s. postavlja se odmah pitanje: Zašto nismo naknadno napravili neki pismeni ugovor? Mi smo jedan drugom bez uvjetno vjerovali, te za nas je usmeni ugovor bio uvijek zakon. To sve na žalost prekida njegova iznenadna smrt.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako postoji knjiga poslovnih udjela možda ste tamo navedeni kao suvlasnik tražite da vidite knjigu poslovnih udjela, a za pomoć možete pročitati zakon o trgovačkim društvima mislim da je članak 410 ili 411 negdje tu blizu koji govori kako se dokazuje tko je član društva, ako ništa onda se obratite odvjetniku za pomoć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija