xsenia objavljeno: 28. travanj 2010. objavljeno: 28. travanj 2010. kasnim s placanjem nesto vise od cijele mjesecne rate stambenog kredita,banka je poslodavcu poslala rjesenje o ovrhi na placu. s obzirom da od hzzo-a primam naknadu za komplikacije u trudnoci,i ta ista dolazi na banku,ima li banka pravo uzeti naknadu,odnosno ako ne moze,da li se moze teretiti poslodavca za taj iznos (poslodavac je privatnik,a to da ce ga teretiti ako ne platim rekli su mi u knjigovodstvu?!)poslodavac se odmah ocitovao banci da sam na bolovanju radi trudnoce.hvala Citiraj
zana24 odgovoreno: 4. svibanj 2010. odgovoreno: 4. svibanj 2010. Što se tiče naknade za trudnoću, alimentacije i sličnih priljeva na račun poput dječjeg doplatka, a koji nisu naknada same plaće, oni su izuzeti od ovrhe po čl. 149 Ovršnog zakona, tako da ti to ne mogu uzeti, bar je to moje skromno službeničko tumačenje zakona... Citiraj
smoky odgovoreno: 29. lipanj 2010. odgovoreno: 29. lipanj 2010. bok, koliko pratim legalis i čitam, moj zaključak je da ti mogu uzeti sve, akoo ne reagiraš i prigovaraš na vrijeme, jer novac kad dođe na račun nema više ime(legalitet), osim u specifičnim situacijama, i ako nema prigovora uzmu ti sve do lipe, a koga briga od čega češ živjeti! to sam shvatio iz postova, a iz životnog iskustva znam da je to živa realnost. Citiraj
kikiri odgovoreno: 2. srpanj 2010. odgovoreno: 2. srpanj 2010. imam jedno pitanje,ovrha od jedne banke(nekakve kamate)sjela mi je na tekući račun i već 3 mjeseca nemam pravo na raspolaganje sredstvima na računu........imaju li oni pravo blokirati sve do zadnje lipe dok se ne sakupi dovoljno,ako imaju - od čega bih ja trebao živjeti s obzirom da mi plaća stiže na tekući,a on je u blokadi? Unaprijed hvala na pomoći. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.