Jump to content

pravo radnika?


gzg

Preporučene objave

Molim savjet:

Radnici imaju preko 100 prekovermnih sati - neisplaćenih, nekima (istima) nije dozvoljeno korištenje prava na godišnji odmor (12 dana) u jednom dijelu (za 2009 godinu)kao odgovor : samo 2 tjedna (nema veze dali je to bilo samo 10 (neki i manje jer su bili praznici u vremenu korištenja njihovih GO))

 

Imamo osobu za zaštitu dostojanstva radnika - sve zna i...:" a ne mogu ga koristitI ni ja"

 

Imamo sindikalnog povjerenika : "ma ne smijem prijaviti" (zatvorit će firmu i šta će ona biti s ljudima, tako sad barem plaću redovito primaju)

 

Imamo pravnika - vanjskog suradnika: "neznam ja ništa o radnom pravu, sve se da rješiti"

 

SAVJET:

Tko će prijaviti kršenje prava radnika i zakona?

Svi znaju i svi se boje - i iskreno .. I JA ...jer je to sada napisano

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gzg,

ako se BOJITE vi,sidikalac i osoba zadužena za probleme mobbinga ili kako kažete za "zaštitu dostojanstva radnika"e onda ste u k**cu...onda nema svrhe da vam tumačimo vaša prava jer niko neće i nemože TRAŽITI vaša Zakonom o radu zajamčena prava, umjesto vas ili vaših povjerenika(prvo ide tražiti od poslodavca a tek onda PRIJAVITI).

 

Vi ste očito vrlo mazohistočki "organizirani" tako kako je to bilo u poćetku kapitalizma, pa kad podnosite takove zastupnike onda budite spremni i za posljedice.Sad je to kršenje prava na GO,neisplata prekovremenih a sutra će biti kašnjenje plaće pa onda ne dobivanje plaće....pa onda otkazi a kojih po svemu sudeći već i ima.

Kada budete spremni da se borite bez emocija (sada je to strah),odnosno kada budete prvo ljuti jer ste dobili otkaz i kad se nakon toga ohladite,e onda se javite samo pazite da ne prođe više od 15 dana jer vam onda ni SV. Otac nebu pomogel.

Ljudi su ginuli u ratu radi domovine,bilo ih je strah ali su pobjedili. Zašto? Zato jer su znali da se bore za svoju zemlju,svoju obitelj i svoje prijatelje. Niko nije ratovao umjesti njih. Kad to shvatite kao što je to shvatila večina pitatelja sa ovog portala e onda ćete moći i vi pobjeđivati u svom "ratu". Prije toga vaša pitanja nemaju smisla. :-D:palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija