Jump to content

morh ne priznaje izvanbračnu zajednicu


Gillet

Preporučene objave

djelatna sam vojna osoba od 1991.u izvanbračnioj zajednici sam od 2002. dokumente -izjavu ovjerenu kod jav.bilježnika i potvrdu o zajedničkom domaćinstvu uredno predao prije koju godinu i ostvarivao pravo na odvojeni život pošto spavam u vojarni.. sad me zvali it središnjice za upravljanjem osobljem i vele oni tj , ona da moram dokazati izvanbračnu zajednicu izvanparničkim sudskim postupkom ... ?? što je i zašto to?? ili neka se oženim kaže gospoja...u protivnom gubim i ovih 500 kn koje sad primam, hranu smo već izgubili.. niti doručak niti večera ...pozdrav..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hm,, jesi li ti u hv?? jel ti je poznato da dobit slobodni dan iziskuje svakojake vještine? ja sam 250 km od doma,, papirologije za prikupiti tona.. inače, vjenčani list je samo komad papira, bilo svjetovni bilo crkveni.. ako zakon izjednačuje brak i vanbračnu zajednicu zašto i morh ne bi za promjenu postovao taj zakon??dosada je bilo dovoljno imati dokumente koje sam prije naveo a sad oni traže da sudski to dokažem??!! pa jel sam ja krimos pa moram dokazivati svoju nevinost?? a da neke druge stvari ni ne spominjem,, varaju nas gdje stignu..njihova je logika da ako stotini ljudi ukinu neko pravo samo će jedan ili dva podići tužbe..što je jeftinije nego ljudima dat ono što ih pripada.. tako se štedi i skupljaju poeni..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemožeš doći kod njih pa reči ej ja živim izvanbračno ,normalno da to moraš potkrijepiti sa nekim papirom koji zakon traži , valjda je izašao novi zakon za dokazivanje izvanbračne zajednice ali rekao sam ti živiš toliko godina sa osobom pa mogao si se i vjenčati.

 

što je brak

 

Ako se igdje ljubav može osjetiti, ako se igdje ljubav može dotaknuti, ako se igdje iz ljubavi može živjeti, onda je to u zajedništvu muža i žene koji se vole.

„Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu; i dvoje njih bit će jedno tijelo.

To zajedništvo nije slučajno. Konci vode iz izvora života. Tvoj život nije ponavljanje. Dar osjećanja i ljubavi, dar zajedništva i življenja planiran je i stavljen preda te. Ti biraš i odlučuješ. Odlučuješ se iz ljubavi za jedno zajedništvo u ljubavi koje obuhvaća sav život po trajanju i dijeljenju svega u tom življenju. Iz te uzajamne ljubavi proizlazi bezuvjetna obveza od jednog JA na MI i to do smrti.

Odluka za brak mora biti iz ljubavi ,slobodna i voljno prihvaćena. Ljubav ne traži svoje već iz sebe izlazi da bi drugog učinila sretnim. Razlijeva se da bi drugi mogao živjeti. Ljubav sve pokriva,sve vjeruje,svemu se nada,sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje.

 

 

nek ovo pročita tvoja draga i mislim da će se složiti sa menom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija