Jump to content

DSI 12.6.2010. - Posebni dio financije


septembar28

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...

Evo, ispit je prošao, prošla sam.Počeli smo u 8.30. završili u 15.30.Na kraju smo imali ZUP,ZUS i uredsko kod gđe.Ruže Šimunec, morali smo čekat da svi sve završe i onda je naša grupa cca.14 kandidata, zajedno odgovarala.

Postavlja po jedno pitanje, ako se zna - to je to.Ko nezna još dva -tri, odlazi i kasnije tajnik kaže ko je prošao ko nije.Nije strašno ako se zna.Ne pita detalje, treba se razumit što se priča.

Pitanja: nadležnost, mjesna nadležnost,prethodno pitanje, načela, načelo razmjernosti - objasnit, povrat u prijašnje stanje, prigovor - kad, rok za progovor, za žalbu, usmena rasprava, vrste postupka.

Uredsko: poslovi pisarnice, pristojbe sve, glavne knjige, pomoćne, rokovnik, oslobodenja od pristojbi.

Eu: Lisabonski ugovor, Rimski, subvencije: koja je razlika RH i Eu? RH subvencionira cijenu npr.poljoprivrednih proizvoda, a EU npr izgradnju napajanja imanja i sl.Eu ne subvencionira cijenu.Valovi proširenja, EU komisija reć da je to izvršno tijelo, poglavlja screninga - opisat tijek, poglavlja.Bio nam je muški ispitivač, ok je.

Financije: Fabijanić, ok.Pita di radite, pa onda pita.Županijski porezi, ko je obveznikporeza na cest.vozila, kako se obračunava, HNB, deficit platen bilance, deviza, gradski porezi, ugovor o djelu, obračun honorara- razlika, banke, opći porezni zakon - osnovno, obveznici PDVa.

Službenički i lokalna: mislim da je gđa.Pipunić, ok.Osnovne stavri pomaže.

Sustav i ustav: ustavni sud, nacionalne manjine, imaju li pravo na himnu DA, sabor, izbori, upravni i inspek.nadzor, nadzor Vlade, tajništvo ministarstva, sredi.državni uredi Vlade.

Eto, treba učit.

 

Rekli su da će na jesen izdat svoju skriptu za opći dio, pa

će bit lakše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija