Jump to content

za mrljavac hitno


nosonja

Preporučene objave

Hrvatski branitelji, korisnici starosne i prijevremene starosne mirovine koju su ostvarili na temelju staža manjeg od 40 godina, mirovina se povećava, ovisno o razdoblju provedenom u Domovinskom ratu i to:

 

1. hrvatskom branitelju do 12 mjeseci za 10%

 

2. hrvatskom branitelju od 12 do 24 mjeseca za 15%

 

3. hrvatskom branitelju od 24 do 36 mjeseci za 20%

 

4. hrvatskom branitelju od 36 do 48 mjeseci za 25%

 

5. hrvatskom branitelju od 48 i više mjeseci za 30%

 

6. dragovoljcu iz Domovinskog rata za 30%.

 

 

 

Pravo na navedeno povećanje imaju i hrvatski branitelji korisnici invalidske mirovine, te članovi obitelji hrvatskog branitelja, korisnici obiteljske mirovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam sav svoj oću li tih 30% dobit sad na status dragovoljca ili kad napunim ,ako doživim,65 g ne ljuti se moram pitat mozak mi baš i nema trenutno neku funkciju malo sam zbunjen svakakvim informacijama a koliko vidim tvoji se savjeti uvažavaju pa mislim da ću od tebe dobit točnu informaciju sorry ako sam naporan pozz :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo na navedeno povećanje imaju i hrvatski branitelji korisnici invalidske mirovine.

 

Ako ideš u invalidsku mirovinu i ako ostvariš pravo na mirovinu, a nemaš status HRVI, onda ideš u mirovinu po ZOMO-u i, na to ti se uračunava 30%.

 

Nemoj se zavaravati da je to neka cifra (bolje i to nego ništa) ali ako odeš u mirovinu po ZOMO-u i dobiješ nekih 1500 kuna, na to dodaj 30% kao dragovoljac i to ti je nekih cca. 1950 kuna.

To je samo primjer, može biti manje, a može biti i više.

 

Moraš pribaviti potrebnu dokumentaciju o statusu dragovoljca, ratni put i ostalu medicinsku i drugu dokumentaciju, a koju, to ćeš porazgovarati sa svojim liječnikom opće prakse.

Dali si se liječio, koliko dugo si se liječio i imaš li pravo na mirovinu, to će ocijeniti vještak u mirovinskom uvidom u medic. dokumentaciju.

 

Ovo što si naveo 65 godina starosti ti vrijedi za najnižu braniteljsku mirovinu.

 

Nema više odlaska u braniteljsku invalidsku mirovinu bez statusa HRVI, a vještaci i povjerenstvo su rigorozni prilikom procjene radne sposobnosti.

 

Prosjek plaće 5000 ti vjerojatno nije bio uvijek.

 

Klikni na link:

http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=76

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav ja sam ove godine prvi put predao papire.Pošto je zakon se prominija 21.11.09,sad il si sposoban il nesposoban i to odlučuje invalidska komisija.Ja sam sa 18 otisao 91 u rat prekinivši školu.Posli rata sam završio za vozača.Komisija me je poslala na procjenu sposobnosti gdje su mi na osnovu papira i pregleda oduzeli sve kategorije uključujuči iB i komisija je donila rješenje profesionalna nesposobnost što iznosi oko 2000kn a opća bi iznosila oko 2450.Prije neki dan dobio sam neku pomoć koja mjesečmo iznosi 590kn dok se sve to ne rješi tako da se i ja pitam dali se isplati da ti ograniče život za neku sitnu lovu,mada se čude kako sam i to dobio jer su sad rigorozni jer su falši branitelji sve pokupili.Uglavnom koliko sam svatio malo smo zakasnili.Iako sam bio djete kad sam stao na prvu crtu obrane,iako imam PTSP još dijagnosciran u ratu,iako pijem 7 vrsta jakih ljekova već 15 godina a nalaza o Ptsp-u,pokušaju suicida punu kutiju ništa ne pomaže jer smo mi bili izgubljeni i nismo se sanašli kad je bilo vrime pa sad se borimo za jadni 2000kn. Prijatelju sritno ti bilo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija