Jump to content

sudski vješrtak


mg0901

Preporučene objave

Prije nekoliko dana sam zajedno sa još uvjek zakonskom suprugom i sa našim djetetom išao kod sudskog vještaka.Prilikom upoznavanja i poslije vještačenja sam utvrdio da se vještakinja i moja još zakonska supruga poznaju osobno.Vještakinja je znala sve što djete voli i nije mu postavljala pitanja koja su potrebna za vještačenje......Bivša ...naravno je počela odmah sa svojim manipulacijama i izjavama i to na sav glas da je čuju kako je ona žrtva a ja nasilnik i kako sam je tukao ,matletirao i što ti ga ja znam sve i da ne nabrajam.....naravno ova joj je sve povjerovala u startu...SVE MI JE TO BILO MALO SUMNJIVO I POČEO SAM ISTRAŽIVATI.ČINJENIČNO SAM SAZNAO DA SE POZNAJU OD PRIJE PREKO NEKIH NJENIH PRIJATELJA...Vještakinja je čak i mom djetetu kupla igračku koju najviše voli i koja nije baš jeftina i dala mu.Također sam saznao kako je moja bivša bila kod nje u uredu prije nego što je vještačenje određeno kao i što je naravno znala i njen ured kao i broj mobitela.Saznao sam mnogo toga.Također mi je bilo sumnjivo kad sam spomenuo da se protiv bivše supruge vode dvije prekršajne prijave zbog zlostavljanaj u obitelji,što mi je dotična vještakinja rekla da to nije bitno i da to nema veze sa donošenjem njene odluke.Odmah je rekla kako će napisati da se dijete dodjeli majci na odgoj i čuvanje.Sad postavljam ovdje pitanje..da li je vještakinja u sukobu interesa sa vještakinjom i da li po zakonu mogu tražiti odbacivanje mišljenja vještakinje i zatražiti neutralnog vještaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaboravih još napisati

"da se protiv bivše supruge vode dvije prekršajne prijave zbog zlostavljanaj u obitelji"

ovo je svakako vrlo bitno.

Dali je dotična vještakinja sa vama obavila razgovor nasamo, zatim zajedno sa vama i djetetom bez prisustva djetetove majke?

Pošaljite mi na PM u kojem ste gradu i prezime vještakinje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste napisali o kakvom se postupku radi, ali - općenito - uvijek se može tražiti izuzeće vještaka ako postoje dokazivi razlozi za to. U parničnim postupcima to je propisano Zakonom o parničnom postupku, a u drugim se postupcima uglavnom to može na sličan način.

 

Bilo bi dobro da pismeno zatražite to izuzeće, jer to može biti značajno u kasnijem postupku i ako zahtjev ne bude prihvaćen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na raspravi tražiti od suda da pozove vještaka da se usmeno očituje o nalazu i mišljenju.

tada možete postavljati pitanja koja su vam bitna .

na prijedlog stranke sud mora pozvati sudskog vještaka da i usmeno obrazloži svoj nalaz.(nepozivanje sudskog vještaka na zahtjev tužitelja ili tuženog na usmeno očitovanje o nalazu je povreda parničnog postupka)

za postavljanje potanja se pripremite i ako se utvrdi da je nalaz i odgovor vještaka pristran tražiti drugog izuzeče vještaka .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Saznao sam i da je ta vještakinja u mirovini...umirovljena je zbog ozljeda koje je zadobila još 2007 godine...udarci u glavu sedam puta....psihijatriski vještak je obavio razgovor samnom i poslije sa suprugom..a nakon nekoliko dana sa svi troje i samnom i sa djetetom i sa suprugom je obavila razgovor sudska vještakinja koju sam naveo ovdje......činjenica jest da je u zapisniku koje je dostavila sudu napisano podosta rečenica koje ja sam nisam niti izrekao i činjenica jset da je odmah na početku vještačenja izjavila da će dijete dodjeliti majci,naravno našto sam burno reagirao jer sam joj tada rekao da će sud odlučitit o teme a ne sudski vještak...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija