Jump to content

Odabir radnika - procedura POMOC


sanpej

Preporučene objave

Molim za pomoc,

 

Radim u privatnoj tvrtki s vise od 500 zaposlneih, ocekujem skoro poslovno uvjetovani otkaz, medjutim imam PITANJE ? Neki od radnika ( iz istog sektora kao i ja ) su dobili ponude i trebaju biti prebaceni u ( u slican sektor ) medjutim problem je sto su ´´ izabrane osobe ´´ problematicne ( krivicne prijave-osude , dugotrajna bolovanja, kasnjenja na posao i mnogo toga drugog , slabijeg znanja) naravno sve sto sam spomenuo je evidentirano.

Pitanje :zanima me da li tvrtka kad radi selekciju tko ostaje a kome mora dati otkaz treba uzeti u obzir karakteristike radnika ili odabir ide po sreci ( veza ili sto vec............. )

:-?

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vama,ako smatrate da je neko vaše pravo ugroženo ili smatrate da je povrijeđeno, Zakon o radu prema čl.129 omogućuje da poslodavca upozorite i od njega zahtjevate ostvarenje svoga prava. istim zakonom j4e zapbranjena i diskriminacija po bilo kojoj osnovi,pa slijedom toga vi "Zahtjevom za zaštitu prava možete osporavati eventualni otkaz kao neopravdan kao što to možete učiniti i nevezano za otkaz kada smatrate da je neko vaše pravo ugroženo. ZZP se dostavlja pismeno,poštom sa povratnicom, u roku od 15 dana po uskračivanju nekog prava ili saznanja o istom odnosno u slučaju otajaza 15 dana nakon istog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija