Jump to content

dostava podataka o vozaču


stravaxx

Preporučene objave

da li postoji ikakav, osim ovog u prometu, zakon kojim se eventualni počinitelj sam mora prijaviti i identificirati. naime valjda me radar uslikao, pred nekoliko mjeseci i sad mi vrli policajci šalju nekakav obrazac u kojem bih se sam trebao identificirati da sam počinitelj prekršaja (brza vožnja). to mi graniči sa zdravom pameti. zašto se onda ne bi i ostali prekršitelji i još bolje kriminalci sami prijavili kad naprave nekakvo nedjelo. hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od vas se traži vjerodostojna informacija tko je upravljao vozilom.

 

Nigdje nije propisano što je "vjerodostojna" informacija, možete navesti da se ne sjećate, policija piše kaznu od 2.000 kuna jer im nite dostavili traženu informaciju, pištete prigovor sudu da to nije točno i da ste im odgovorili, a na samom sucu je da odluči što je to "vjerodostojnost" informacije.

 

Pojedini suci oslobađaju, pojedini kažnjavaju.

 

Svaki papir koji dajete policiji, imajte u dvije kopije i na svoju tražite potvrdu primitka.

 

Postoje propisi koji naređuju da se osobe same prijave, ali ne u prometnom zakonodavstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Neću otvarati novu temu jer se ionako svako malo na ovom forumu raspravlja o dostavi podataka o vozaču.

 

Ja do sutra moram dostaviti podatke o vozaču za prometni prekršaj koji se dogodio prije 3 mjeseca (prekoračenje brzine u naselju, nekih 50tak metara iza znaka ograničenja brzine 50 km/h netko je vozio 73 km/h - ostatak naselja ima ograničenje 70 km/h jer se radi o ravnoj i preglednoj cesti s biciklističkim stazama sa svake strane).

 

Otišao sam na policiju i dobio na uvid fotografiju kako bih utvrdio tko je tad vozio automobil, ali se to na fotografiji naravno ne vidi (vidi se odsjaj oblaka i zalazećeg sunca na vjetrobranskom staklu).

 

Je li isplativije da im sutra dostavim podatke o svim osobama koje se koriste vozilom (obiteljski automobil) ili da samo dostavim svoje podatke pošto sam službeno ja vlasnik vozila, pa se žalim nakon što dobijem kaznu za prebrzu vožnju - tražeći saslušanje na prekršajnom sudu i osporavajući - sve?

 

Je l' se dostavljanje detaljnih podataka o meni, majci i ocu kao korisnicima automobila smatra vjerodostojnim ili je i to za 2000 kn pa bolje da samo stavim svoje podatke? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

navedite imena osoba koji koriste vozilo i predložite policiji provođenje daljnjih izvidnih mjera radi utvrđenja tko je vozio. nakon toga svatko može odbiti bilo kakvu izjavu vezano za to i pozivati se na pravo na šutnju.

 

jednostavnija opcija da usporedite kaznu koja bi bila za brzinu i ona koja možda prijeti za nedostavljanje podtaka (min 2000 kuna)pa ako možete bez daljnjih posljedica ju platite.

 

ps: njemačka policija ima uređaj koji omogućuju vrlo detaljan prikaz vozača i moguću usporedbu s evidencijom vozačkih dozvola mo naši uređaji multanova još uvijk mislim snimaju na film koji baš se ne može povećavati i vještačiti do te mjere. mislim da još nisu kod nas osnovali CSI odjel!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

s obzirom da se radi o 73 km/h u dijelu gdje je dozvoljeno 50 km/h mislim da je kazna 1000 kn.

 

Ovo što su oni imali u policiji nije klasična fotografija nego inkjet isprint digitalne fotografije. Iako print nije kvalitetan, ne vjerujem da će ikako moći razaznati tko je vozio automobil (godinama radim s Photoshopom i s digitalnim fotografijama i znam koji su limiti Photoshopa i forenzike digitalnih fotografija). Nema šanse da se vidi tko je upravljao vozilom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija