Jump to content

trudnoća i ugovor na određeno


majalena

Preporučene objave

molim vas da mi pojasnite,upravo sam saznala da sam trudna,zaposlena sam na određeno i u 03.07.2010.mi istječe ugovor ,a ujedno time mi se i ispunjava rok od 12mjeseci neprekidnog radnog staža.Zanima me ukoliko mi poslodavac ne produži ugovor dali će mi bolovanje i naknada iznositi prosjek plače ili minimalac određen zakonom,u čemu bi bila razlika.unaprijed hvala!!!!!!!!!! :-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uvjet da za vrijeme bolovanja uslijed komplikacija u trudnoći, te obveznog porodiljnog dopusta ostvaruješ naknadu u visini prosjeka plaće, je taj da si za to vrijeme u radnom odnosu, ali i da u trenutku stupanja na bolovanje već imaš godinu dana staža, neprekidno.

Prema tome u ovom trenutku ti se ne isplati ići na bolovanje, jer bi s plaće spala na minimalac. Nažalost, onog časa kad ti istekne ugovor, više nisi u radnom odnosu pa ti iz tog razloga ne pripadaju prava iz porodiljnog, dakle naknada plaće u visini prosjeka, već stječeš status nezaposlene osobe, i eventualno primaš od biroa naknadu za nezaposlene.

Po mom mišljenju bilo bi idealno kad bi ti poslodavac produžio ugovor još na godinu dana, tako da ostaneš u radnom odnosu, s tim da odeš na bolovanje 03.07.2010. Tad je ostvaren uvjet od godine dana neprekidnog staža i stječeš pravo na naknadu prosjeka plaće. S druge strane dok god si na bolovanju, odnosno porodiljnom nisi na teret poslodavcu, već HZZO-u. S druge strane poslodavac je siguran, jer nakon isteka ove godine ne mora ti produljiti ugovor, i nema nikakvih obaveza prema tebi.

to je moje mišljenje, sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija