Jump to content

ugovor prilikom renoviranja kuce sa izvodacem radova


hiper-mama

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

U graditeljstvu je osobito važan i troškovnik - to je opis radova koji će se tijekom renoviranja izvoditi, izražen u komadima, kvadratima, kubicima, kao kompletne stavke i pazite da tu sve bude pobrojano (to bi vam bilo najbolje da radi vama pouzdana stručna osoba - najbolje stručan građevinski inženjer-operativac). U samom ugovoru su važni dijelovi: početak i završetak radova, plaćanje (ima li avansa, koliko, odbija li se od privremenih situacija-ne znam hoće li ih biti, ovisi o roku izvođenja radova), daje li vam izvoditelj garanciju banke koju ćete mu vratiti po isteku garantnog roka, kako će se obračunavati naknadni radovi (to su oni kojih se vi u tijeku radova dosjetite, ili oni koji nisu blagovremeno predviđeni troškovnikom).

U graditeljstvu se pojavljuje i nadzorni inženjer, znam da ga se sad mora obvezno platiti kod izgradnje obiteljskih kuća, taj vam može biti od pomoći u ovom svemu ako ćete ga angažirati. Bilo bi vam svakako dobro pronaći pouzdanog građevinca za nadzor svega, a osobito još boljeg za izradu troškovnika, jer kod renoviranja ima najviše mogućnosti za naknadne i nepredviđene radove, a to onda zna cijelu stvar poskupjeti znatno više nego što očekujete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Svakako trebaju biti i pojedinačne cijene određene ili odredive,npr. žbukanje m2 po xkuna ili eura = ukupno.

 

Ugovorite i primopredaju radova ,tražite i dokaznice ovjerene i od Vas da su radovi izvedeni ,kako bi izbjegli ,da izvođač u konačni obračun nema mogućnosti unijetio onu količinu koju nije izveo . Uobičajeno je plaćanje po privremenim situacijama ovjerenim po nadzornom organu investitora.

 

Nadzorni organ je od velike pomoći jer ukazuje na nedostatke u izvedbi i materijalu .

Ugovorite također zabranu izmjene projekta bez pisane suglasnosti investitora . Ugovorite i penale za kašnjenje sa radovima.Ako se rekonstrukcija radi i dijelom zahvaća vanjske zidove tada treba paziti da debljina cigle odgovara onoj iz projektne dokumentacije .

Izvođači znaju ne rijetko obećati izvedbu svačega i onda krenu sa redukcijama i u količini radova i kvaliteti materijala .Dobro je znati pojedinačnu i ukupnu cijenu materijala i radova .Interesirajte se o kvaliteti i karakteristikama pojedinih materijala . Tražite više ponuda najprije i uz pomoć stručne osobe procijenite što je najprihvatljivije .

 

Kod rušenja nekih djelova kao na pr. plafona jedan izvođač je zaračunao u ponudi 192 m2 plafona za rušenje a u stvarnosti je bilo 90 m2.

 

Svaku stavku treba preispitati .Nadzorni vam može puno uštedjeti ,naročiro kod procjene radova, i materijala .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija