Jump to content

Ucijenio me poslodavac


Fenomeno

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Molio bih pravni savjet. Malo je komplicirana situacija.

Naime, moj radni odnos kod poslodavca bio je na neodređeno vrijeme, bio sam žrtva neprekidnog mobbinga (psihički). Omalovažavan sam, kao i moj rad, ignoriran, poslovi koji su bili moje zaduženje bili su dodijeljeni drugima, a mene se namjerno ostavljalo bez posla. Slao sam nekoliko prigovora u kadrovsku, ali nije bilo ama baš nikakve reakcije. Nakon nekog vremena pozvan sam u kadrovsku i direktor mi je rekao doslovno: "Potpiši sada sporazumni raskid ili ćeš dobiti otkaz i imati problema kod novog zapošljavanja, ponuda vrijedi samo ovaj tren". Ispao sam totalno naivan i potpisao taj sporazumni raskid na moju inicijativu, jer sam mislio da mi može dati otkaz kad god poželi jer da uvijek može izmisliti neki razlog.

Nakon toga kako sam ostao bez plaće postao mi je problem plaćati kredit, i zbog kašnjenja i prestanka dolaženja plaće na račun su mi u banci drastično podigli kamatu. Sada mi je problem to nadoknaditi i pukao mi je film i želim tužiti poslodavca ako postoji i najmanja šansa da dobijem spor?

 

Problemi su:

1) Radni odnos je prestao prije skoro godinu dana

2) Na sporazumnom raskidu postoji članak u kojem piše da radnik izjavljuje da nema nikakvih potraživanja prema poslodavcu niti temeljem Zakona o radu

3) nemam svjedoka da sam doslovno ucijenjen da moram potpisati sporazumni raskid (ali nema ni poslodavac svjedoka da me nije ucijenio)

 

Tužio bih poslodavca za nanesenu štetu, direktno radi toga su mi drastično porasli troškovi, otežala se financijska situacija, a i ponižavan sam na radnom mjestu na što sam se žalio i nije bilo reakcije iz kadrovske. Moj posao mi je bilo skoro pa i zabranjeno odrađivati, a radili su ga drugi koji ga nisu smjeli raditi jer je u suprotnosti sa Zakonom da ga obavlja osoba kojoj to ne piše u opisu radnog mjesta.

 

Da li postoji šansa da tražim odšetu i da dobijem spor (svejedno kako bi se zvala ta tužba, da li za mobbing, učinjenu štetu, ucjenu itd....)? I ako i postoji šansa, kako bi procijenili moje šanse?

 

Puno hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam tužio poslodavca nakon otkaza, ali pokretanje svega mora biti u roku od 15 dana nakon otkaza, koliko ja znam, tako da nažalost više nemate nikakve šanse, ali još se malo raspitajte. Meni će banka za stambeni kredit povećati kamatu za mjesec dana kada odem sa biroa, tako da znam o čemu govorite i stvarno ne znam šta ću napravit, ako Vas malo mogu utješit !!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija