Jump to content

rodiljni dopust traje a firma se zatvara...


anarom

Preporučene objave

Trenutno koristim rodiljni dopust koji traje do 23.12.2010.(rodiljni do godine dana starosti djeteta) , saznala sam da se firma u kojoj sam zaposlena zatvara 01.01.2011.

Kada se vratim na posao, imam li pravo iskoristiti 6 dana godišnjeg odmora koja su preostala do zatvaranja firme a ostalo da me poslodavac isplati (obzirom da imam pravo na 22 dana za 2010.godinu), te što je sa mojim otkaznim rokom od 6tjedana u slučaju da se vraćam na posao 6 dana prije zatvaranja firme te odlazim na godišnji. Obvezuje li zakon poslodavca da mi isplati otkazni rok i godišnji odmor koji će zapravo teći nakon zatvaranja firme, ili je najbolje da se vratim na posao ranije, ranije iskoristim sav godišnji i da mi otkazni rok istekne prije zatvaranja firme kako bih dobila punu plaću. Da li je moguće da mi poslodavac u ovakvom slučaju da otkaz tijekom rodiljnog dopusta? Kod tog poslodavca nakon 31.12.2010.imati ću 3 godine zaposlenja na neodređeno vrijeme.

Gdje je to definirano u ZOR-u?

Hvala puno na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 71. Zakona o radu apsolutno štiti ženu na rodiljnom i roditeljskom dopustu od otkaza ugovora o radu, osim ako se radi o radu na određeno vrijeme koji se ne otkazuje nego istječe protekom roka na koji je sklopljen. Nadalje, ako vam poslodavac ne da godišnji odmor, mora vam dati naknadu za neiskorišteni GO. Otkazni rok ugovoren od 6 tjedana u vašem slučaju je rok od dana dostave otkaza ugovora zbog poslovno uvjetovanog razloga (zatvaranje firme) do dana zaključenja vaše radne knjižice-to vam poslodavac također mora platiti (vjerojatno će vas baš u to vrijeme uputiti na GO).

Što se tiče plaće, koja vam je vjerojatno veća dok radite nego sad za vrijeme roditeljskog dopusta, bilo bi bolje da prekinete taj dopust, koristite godišnji odmor i za to vrijeme dobijete punu plaću, ali tada gubite ovu zaštitu iz članka 71. ZOR-a, pa vi razmislite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija