Jump to content

u ugovoru ne piše točno radno mjesto


pikovamama

Preporučene objave

Molim vas ako mi netko može prokomentirati ovu situaciju. Prije cca godinu i pol potpisala sam ugovor u kojem piše da se "ugovor sklapa za poslove radnog mjesta Voditelja odjela III, određene Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta". Međutim, nikad nisam obavljala poslove voditelja odjela, čak mi je na vratima od sobe pisalo drugo radno mjesto, kao i na putnim nalozima i slično. Kad sam potpisivala ugovor, nisam baš previše na to obraćala pozornost, jer ono, taman dijete navršilo godinu dana, jedva čekala da se zaposlim, pošto u firmi u kojoj sam prije radila na određeno više nije bilo šanse da me zaposle. A iskreno, nisam ni očekivala nikakvo voditeljsko mjesto. Čak sam gledala papire za mirovinsko i hzzo i tamo su me prijavili kao nekog voditelja. Zanima me što da sad s tim radim i kako da reguliram tu situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijave na mirovinsko i zdravstveno zanemarite, na tim se obrascima smije upisati svašta u rubriku radno mjesto.

Vaš je veći problem što ste potpisom ugovora o radu koji spominje sistematizirano radno mjesto s nekim nazivom na njega pristali, a čini mi se da ste ostali uskraćeni za spoznaju koja su vam zaduženja i koje su vam odgovornosti, da li ste možda i odgovorna u smislu osobe koja polaže račune i nekim vanjskim kontrolama? Ako je tako, u slučaju neke inspekcije moglo bi se dogoditi da vaš poslodavac kaže da vi sve znate, jer ste voditelj taj koji jeste po toj sistematizaciji.

Zato bi bilo dobro da najprije vidite taj pravilnik o sistematizaciji, jer to vam je bitno. Ovo što navodite da vas je poslodavac na putnim nalozima drugačije nazivao, baš i nije neka zaštita u slučaju koji sam gore opisala - punoljetna ste osoba i imate poslovnu sposobnost kojom ste potpisali ugovor za radno mjesto definirano aktom kojeg niste vidjeli - cinici bi rekli da je to lični peh. Dakle - u potjeru za pravilnikom da vidite koje su vam obveze i odgovornosti, možda i nije sve loše za vas. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija