Jump to content

Prezime djeteta


Renci3

Preporučene objave

Poštovani,

imam pitanje. Da li CZSS daje suglasnost za promjenu prezimena maloljetnom djetetu? I koji su dovoljno dobri razlozi? Naime nakon rastave dijete živi sa mnom, te sam htjela uz sadašnje prezime dodati i moje,ali otac mi ne da suglasnost. Zanima me kakva imate iskustva u tim situacijama.

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CZSS bi mogao dati suglasnost, jer dodavanje vašeg prezimena k očevom nije ništa teško objašnjivo ili zloslutno (oboje ste mu roditelji, oboje imate važne uloge u njegovom odgajanju i odrastanju, izgradnji indentiteta ne u pravnom smislu već onom razvojnom), a niti izražava želju za uklanjanjem prezimena koje ima otac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Maja1101 je napisao:

Ja sam u sličnoj situaciji. I meni su odbili zahtjev za promjenu prezimena. A razlog je to što otac pokazuje interes za sudjelovanje u skrbi...strašno.

 

svašta. a da ne pokazuje interes, onda bi ga se "kaznilo" dozvolom da djetetu osim očeva prezimena dodate i svoje...kakvo brkanje krušaka i jabuka u instituciji gdje se to ne bi smjelo dešavati... :palacdolje::-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija